App

Gratis lese-app

  • Butikk og e-bokleser
  • Kjøp og les bøker
  • Alle e-bøker på ett sted

Bokkilden app for iPhone og iPad - Gratis

Last ned fra App Store til iPhone/iPad

Bokkilden app for Android mobil og nettbrett - Gratis

Last ned fra Google Play

Spørsmål og svar

Hva er en e-bok?
En e-bok er en digitalisert bok som er tilrettelagt for lesing på lesebrett eller nettbrett

Hvordan lese en e-bok?
En e-bok kan leses på mange ulike enheter, smarttelefoner, nettbrett og lesebrett. E-bøker du kjøper på Bokkilden er tilgjengelige i appen umiddelbart etter kjøp.

Hva er en smarttelefon?
En smarttelefon er en telefon med mulighet til å installere og kjøre avanserte programmer som for eksempel e-post, nettleser og apps (iPhone og Android-telefoner) . Bokkildens app er tilgjengelig både i appstore og i Google Play

Hva er et nettbrett?
Det mest kjente nettbrettet er iPad, men det finnes også en rekke andre på markedet.

Hva er et lesebrett?
Et lesebrett er spesialutviklet for å lese bøker på. Leseopplevelsen du får med den matte skjermen kan sammenlignes med å lese fra en papirbok. Dette gir en helt annen leseopplevelse enn om man leser på smarttelefon eller nettbrett og disse fungerer utmerket i for eksempel sollys.
På lesebrett med internett-forbindelse har du direkte tilgang til butikken og kan kjøpe bøker direkte fra brettet.

Kan man lese en e-bok på pc?
Ja, det er fullt mulig å lese en e-bok på pc, men det er ikke optimalt. Prøv gjerne, du kan lese gjennom vårt eget leseprogram leser.bokkilden.no

Hvordan leser jeg engelske e-bøker?
Alle e-bøker du kjøper på bokkilden.no kan leses på Bokkildens eget lesebrett. (Utsolgt)

Engelske e-bøker er dessverre ikke tilrettelagt for lesing gjennom Bokkildenappen, for å lese disse fra ipad eller smarttelefon anbefaler vi for eksempel leseprogrammet Bluefire (Apple) eller aldiko (Android). Uansett vil alle e-bøker være tilgjengelig fra Din side på bokkilden.no umiddelbart etter at kjøpet er gjennomført.

Kan jeg betale en e-bok rett fra telefonen eller iPaden min?
Ja! Kjøp en e-bok akkurat som du kjøper andre bøker, dersom du har problemer med å betale med bankkort fra iPaden kan du velge å betale med faktura, men vi anbefaler at du lagrer kredittkortinformasjonen din slik at du kan ta i bruk forenklet betaling (se “Hvordan kjøper jeg en e-bok?”).

Hvordan laster jeg ned en e-bok?
Dersom du går til Bokkildens e-bokleser lastes boka ned automatisk når du velger å åpne den og du vil alltid ha tilgang til den på leser.bokkilden.no

Hvordan laster jeg ned en e-bok til lesebrettet?
På lesebrett med wifi, legges bøkene automatisk på brettet umiddelbart etter at de er kjøpt. Alt du trenger gjøre, er å klikke på e-boka for at nedlastingen skal begynne.

Dersom du skal lese e-boka på et lesebrett uten wifi, må du 1) laste den ned via en pc. Når du klikker på nedlastningslinken på “Din side” åpnes en fil som inneholder informasjon om hvilken e-bok du har bestilt. Adobe Digital Editions åpnes, e-boka lastes inn i biblioteket og kjøpet gjennomføres. (Om det ikke gjøres automatisk, legg e-boka tilbake på din pc, der du siden enten kan høyreklikke på den og velge "Åpne med Adobe Digital Editions" eller klikk og dra den til programvinduet.) Det er viktig at du laster ned e-boka på samme datamaskin som du vil lese den på.

1) Installer programmet Adobe Digital Editions (gratis, last ned). Når programmet er installert, last ned e-boka til din pc.

 

E-bøkene kan lastes ned inntil 100 ganger per ordre. Den kopibeskyttede e-boka kan overføres til inntil 12 ulike leseenheter (lesebrett etc.). Det er ikke returrett på en e-bok hvor kjøpet er fullført.

 

 

Hvor stor plass tar en e-bok?
En vanlig roman er mellom 250 kB og 1 MB stor, men det kommer an på hvor lang den er. Faktabøker med mange bilder blir ofte litt større, normalt opp mot 2-3 MB.

Hvilke formater har e-bøkene?
Vi følger de mest utbredte internasjonale formatstandardene; EPUB og PDF. Det gjør at vi ikke binder leserne til bestemte apparater, men leverer filer som kan leses av flest mulig teknologiske løsninger. EPUB og PDF (versjon 1.6. eller nyere) er fleksible formater som bl.a. sikrer at e-boka tilpasser seg ulike skjermer og leseplater og dermed sikrer en best mulig leseopplevelse, uavhengig av skjermstørrelse.

Hva er EPUB?
EPUB er en åpen standard for e-bøker laget av International Publishing Forum (IDPF). Den grunnleggende strukturen er basert på XML. Dette gjør formatet særdeles egnet for tilpasning til ulike enheter.

Hva er PDF?
PDF (Portable Document Format) er laget for å vise sidebilder, i en satt layout, så flyter ikke teksten for å tilpasse seg skjermbredde.
Hva er Kopibeskyttelse?
En innebygd sperre i den elektroniske filen for å forhindre ulovlig kopiering, flytting eller masseproduksjon av teksten.

Hva er DRM?
DRM (Digital Rights Management) er en samlebetegnelse for programvarer for tilgangskontroll brukt av rettighetshavere for å forhindre urettmessig bruk av digitale tekster og verk. DRM skal forhindre ulovlig kopiering eller massetilgjengeliggjøring av e-bøker.
Vi viser til åndsverksloven §53 A:
"Det er forbudt å omgå effektive tekniske beskyttelsessystemer som rettighetshaver eller den han har gitt samtykke benytter for å kontrollere eksemplarfremstilling eller tilgjengeliggjøring for allmennheten av et vernet verk."

Hva er Teknisk DRM?
Teknisk DRM har tekniske sperrer mot ulovlig spredning, ofte kryptering og nøkler (som låses opp med en Adobe id eller med brukernavnet ditt på bokkilden.no).
Hva er Sosial DRM?
Sosial DRM har sosiale/psykologiske sperrer mot ulovlig spredning.  Prinsippet med Sosial DRM er at informasjon om brukeren/kjøperen lagres i e-boka. "Informasjon" kan være navn, adresse, telefonnummer med mer. Dette gjør at det finnes en sosial/psykologisk sperre mot å spre e-boka.

Hva er Vannmerke?
En sporingsanordning som gjør det mulig å kontrollere kilden (hvor den er kjøpt) for den digitale filen. Et slikt vannmerke kan ikke forhindre ulovlig kopiering. Vannmerking er en form for Sosial DRM. Det er vanlig at sidene i boka stemples med kjøperens personlige informasjon.
 
Hva er forskjellen på Sosial DRM og Vannmerking?
Vannmerking er når den personlige informasjonen "stemples" i boka. Det kan for eksempel stå "Denne boka tilhører Ola Normann" på hver side. For e-bøker kan vannmerking være når kjøperens navn står på hver eller visse sider, bak teksten, eller ovenfor. Den personlige informasjonen kan også stå som metainformasjon i boka (altså informasjon som ikke synes, men som finnes der, slik som for eksempel properties på PDF). Tanken med både Sosial DRM og Vannmerking er at det skal være vanskelig å fjerne den personlige informasjonen.

Hva er et leseprogram?
Et leseprogram låser opp kopibeskyttelsen som ligger på e-boka. Dersom du bruker Bokkildens egne e-bokleser trenger du ikke tenke på dette, da “låser” e-bokleseren opp boka for deg ved hjelp av brukernavnet ditt på bokkilden.no.

Hva er Adobe Digital Editions?
Adobe Digital Editions (ADE) er Adobes leseprogram for e-bøker som kan benyttes dersom du har et lesebrett uten wifi. Grunnen til at man trenger spesifikke leseprogram er at mange e-bøker er kopibeskyttet og det kreves et program som enkelt håndterer dette. For å laste ned og lese bøker med teknisk DRM trenger man leseprogrammet Adobe Digital Edition (ADE). ADE kan lastes ned her.
I tillegg til å åpne bøker med kopibeskyttelse fungerer også Adobe Digital Editions som et e-bokbibliotek hvor du holder orden på alle e-bøkene dine.

Hva gjør jeg for å flytte en e-bok mellom ulike PC-er?
Adobe Digital Editions gir mulighet for at kopibeskyttede e-bøker kan overføres til inntil 12 ulike enheter (6 PCer og 6 lesebrett). Når du installerer Adobe Digital Editions, blir du bedt om å godkjenne din Adobe-ID. Dette er en gratis og ganske enkel prosess, som gjør det mulig for deg å lese din kopibeskyttede e-bok på inntil seks ulike PCer, gjennom å angi samme Adobe-ID på alle. Når du har autorisert deg med samme ID på flere PCer kan du flytte bøkene fra en PC til en annen ved å kopiere mappen "My Digital Editions" under "Mine dokumenter" og lime den inn samme sted i den andre pc-en.

Har jeg angrerett/bytterett?
Fordi du har umiddelbar tilgang til produktet etter at kjøpet er gjennomført er det dessverre ingen angre- eller bytterett på e-bøker.

Finnes det mange e-bøker på norsk?
Det er forlagene som avgjør hvilke bøker som skal tilgjengeliggjøres som e-bok. Stort sett kommer alle nye skjønnlitterære titler ut på e-bok samtidig som den kommer som papirbok. I tillegg jobber forlagene med å legge ut backlist.

Kan jeg kjøpe utenlandske e-bøker?
Ja, vi tilbyr også et stort utvalg engelske e-bøker.