TORSDAG, 14. DESEMBER 2017

 

LENGE LEVE JULETREET

Nå har det blitt enklere enn noensinne å pynte til jul! Denne metallpotten med juletre er ypperlig å plassere i gangen, på kjøkkenet, i stua – ja, faktisk hvor enn du måtte ønske. Med en snedig størrelse, slipper du å bekymre deg for plassmangel eller hva du skal ha på treet.

Det o’store juletreet som står og venter på deg i en granskog full av melissnø ispedd lyden av hestebjeller og en slede full av glade nisseunger …. Det låter eventyrlig ut, men realiteten er nok ganske annerledes for de fleste av oss. Dette sjarmerende og lille juletreet er perfekt til å plassere hvor du enn vil, og allergikeres gode venn i julehøytiden. Metallpotten måler 24 cm i diameter og er 100 cm høy inkludert treet.

 

 

 

 


TIRSDAG, 28. NOVEMBER 2017

 

KJÆRLIGHET PÅ VEI!

Alle har et forhold til Mummidalens beboere og alle har et forhold til juleferien. Denne Mummikoppen med den kjærlige og snille Snorkfrøken som motiv, er nesten en liten hyllest til kjærligheten i høytiden. Det er den tiden i løpet av året hvor man tør å si de fineste tingene til hverandre, gi de ekstra klemmene og sette av tiden til å bare kose seg – med hverandre, med god mat, god drikke og øyeblikk stappfulle av julekos.
Enten du drømmer om den store kjærligheten, slik Snorkfrøken gjør, eller allerede har funnet den, finnes det bestandig en unnskyldning til å kose seg med noe varmt når juletiden nærmer seg. Ingenting smaker så forlokkende godt som en stor kopp med gløgg eller varm kakao når snøen daler sakte ned utenfor vinduet.

Jeg vet i alle fall hva jeg skal gi i julegave til de jeg er glad i. Koppen rommer 0,3 l og er en perfekt gave hvis du er en liten romantiker eller samler på Mummikoppene. Hva med å legge en invitasjon til en date oppi koppen? Og du får i hvert fall ikke lov til å kalle meg en klissete romantiker, for jeg vet nøyaktig hva du tenker på akkurat nå. God jul fra alle i Mummidalen <3 p="">

 

 

 

 


TIRSDAG, 15. AUGUST 2017

 

HVERDAGSLUKSUS

Dette pleddet i stilig mønster er perfekt til stunder på verandaen eller lune kvelder i sofaen med peisknitring og et glass vin.
Med en romslig størrelse på 130 x 150 cm, samt 10 cm frynser, kan du raskt og enkelt stjele litt hverdagsluksus sammen med noen du er glad i under dette pleddet i 100 % akryl.

 

 

 


TIRSDAG, 18. JULI 2017

 

DRØMMEFROKOSTEN

Jeg innrømmer glatt at jeg bestandig drømmer om lange frokoster i senga. Krype under dyna og kose meg med lune, ferske rundstykker, frisk appelsinjuice, gresk yoghurt og granola, og kanskje en lekker og fargerik smoothie i glasset ved siden av. Kjenne duften av ferskbrygget kaffe og holde meg varm i en myk pysjamas samtidig. Følge med på søndagsradioen med et halvt øre. Lese litt i boka jeg holder på med. Høre ungene holde på andre steder i huset. Det er min drømmefrokost.

TØR DU Å TRYKKE PÅ PAUSE?

Likevel er det sjelden jeg får tid til å sette meg ned for å nyte måltidene. Jeg løper fra det ene til det andre og jafser i meg en brødskive eller en nøttebar hvis jeg får tid. Dette kaninhjulet med ting som skal gjøres i løpet av en dag, en uke, en måned, gjør meg innimellom litt sprø. Kan man ikke få trykke på pause en halv formiddag en gang? Derfor har jeg laget en plan: Hver søndag skal jeg sette av et par timer hvor det kun er meg, mannen min, soverommets fire vegger og drømmefrokosten min på dette geniale brettet fra Heimla. Husk å skru telefonen på lydløs og legg den på kommoden i gangen. Skru radioen på lavt volum. Kanskje sette opp vinduet og kjenne den friske lufta av sommer blafre i lakenene mens du spiser sakte og tenker på hvor heldig du er.

Det er min plan for drømmefrokosten. Hva er din?

 

 

 


TIRSDAG, 04. JULI 2017

 

ELEGANSE PÅ BORDET

Nasjonaldagen, bursdager, konfirmasjoner, sommerfestene… Det er jammen mange festmåltider å stelle i stand. Og når gjestene kommer, gleder jeg meg til å servere dem noe fargerikt, smakfullt og helst med bobler i. Derfor er jeg så takknemlig for at jeg fant denne elegante karaffelen i vakkert, skandinavisk design. Den rommer en hel liter, hvor jeg kan blande sammen farris, eksotisk nektar og fruktbiter, og raskt florerer det av fornøyde gjester og mmmm-er i lufta på hagefesten min.

SOMMERFØLELSEN

For det er jo nettopp det som er sommer: Noe godt og kaldt i glasset for å kjøle seg ned med. Jeg har prøvd ut ulike varianter: For eksempel kan du lage din egen, hjemmelagde lemonade, men husk å tilsett noen fryste bringebær til slutt. Eller hvorfor ikke brygge god, sterk kaffe? La den stå et par timer i kjøleskapet og legg isbiter i karaffelen. Jeg tror jeg må begynne å planlegge en ny hagefest, jeg.

 

 

 


TIRSDAG, 06. JUNI 2017

 

Lag deg et friminutt

Endelig er sommeren her! Milde sommerbriser, tunge blomsterdufter og kanskje sommertid på jobben? Det har jeg – og i går klarte jeg å bruke den smart. Jeg har nemlig verdens vakreste sykkeltur til jobben, men aldri tid til å nyte den. Men i går tok jeg altså grep. Jeg dro på jobb til vanlig tid, men jeg tok et stopp på veien. Jeg hadde planen klar og et krus med varm, nypresset kaffelatte i sykkelkurven. Så satte jeg meg på en benk og nøt livet i byen rundt meg en liten stund. Med en deilig kopp kaffe. Så dro jeg på jobben.

Det er faktisk bare å ta et par skjeer presskaffe, tilføre varmt vann (ikke kokende), presse og gå. For kruset er ikke bare et krus, det er også en liten presskanne. Veldig praktisk! Kruset har også et behagelig gummi-belegg som gir godt grep, og tyngde i bunnen som gjør at det står stødig. Jeg bruker termokruset, eller presskannen, på jobben også – når jeg har blitt lei automatkaffen er det utrolig godt med litt hjemmebrygga! Benytt anledningen du også – både til å få deg et deilig kaffekrus og til å skape deg et friminutt i hverdagen. Du fortjener det!

 

 

 


TORSDAG, 25. MAI 2017

 

Slipp sommeren inn

Hva er bedre enn et sommerfriskt soverom, med vidåpne vinduer og nytt, fresht sengetøy? Lyst må det være, med blafrende gardiner, måkeskrik og kanskje markblomster på nattbordet. Drømmen er like rundt hjørnet - med sengesettet Håkon fra Høie blir det sommer på 1, 2, 3!

Sengesettet er produsert i en ekstra fin bomull som er myk og behagelig. Med en klassisk, men moderne stripe som det er lett å bli glad i. Senk skuldrene, finn frem en god bok og kjenn den herlige følelsen av hverdagsluksus bre seg i soverommet.

 

 

 


LØRDAG, 20. MAI 2017

 

Vi har vært på messe!

I forrige uke var vi på interiørmesser i Hong Kong og Canton – og vi fant så mye fint! Nå begynner arbeidet med å ta de harde valgene for hva vi tar inn til vinter og vår. Så heng med – vi lover at det vil lønne seg!

 

 

 


TORSDAG, 25. APRIL 2017

 

Det gode liv

For noen er drømmen om det gode liv et småbruk på landet, for andre er det muligheten til å reise og oppleve nye kulturer. Heldigvis er mange av oss langt på vei med en god bok og et pledd å krype under.

For hva er vel bedre enn det? Alene, etter en lang dag med hagearbeid eller en skitur, litt småkald og trøtt. Eller ute en tidlig sommerkveld med et glass vin og en god venninne. Eller foran peisen med kjæresten eller et av barna. Mulighetene er uendelige – så lenge pleddet er riktig. For det må være mykt og varmt, og akkurat passe tykt.

Falketind er mitt drømmepledd. Navnet på pleddet stammer fra en skummelt skarp fjelltopp i Jotunheimen, men under dette deilige pleddet i 100 % ull fra Høie er du faktisk … 100 % trygg. Det er stort og godt og som skapt for hygge og hvile og kos.

Falketind pledd er et mykt og lett ullpledd i 100 % ren ny ull. Pleddet er sertifisert til å bære Woolmark-logoen, en garanti for at pleddene er av høyeste kvalitet. Snart kan drømmepleddet være ditt, velg blant tre farger og spar penger i dag!

 

 

 


LØRDAG, 15. APRIL 2017

 

Nå vil vi ha farger!

Har du forresten sett den nye vasen fra Kähler? Den har fremdeles de lekre Omaggio-stripene – men nå kommer de i en utrolig fin rosa-lilla farge. Lekker, spesielt til grønt. Denne blir med meg hjem til påske. Og det kule er at den varer helt til advent!

 

 

 


TIRSDAG, 11. APRIL 2017

 

Piff opp med puff

Den er fin, praktisk og pynter opp i enhver stue - en strikket puff bør alle ha! Den er kjekk å ha som et ekstra møbel, eller kanskje aller best – til å hvile føttene på.

Puff Säter er laget i strikket bomull, i delikat hvitt og beige, noe som gjør at den passer inn i de aller fleste interiører. Jeg har min på hytta på fjellet, foran peisen. Her sitter jeg hver gang jeg tenner opp. Og barna «sloss» om å sitte der etter skitur – perfekt når små, kalde tær må tines. Men det aller viktigste å tenke på når det gjelder valg av puff er vekten. For en puff må kunne flyttes på! Min puff går i skytteltrafikk fra sofa til peis - den er til og med ute på terrassen på gode soldager.

Puffen er produsert i bomull med fôr av bomull. Den er fylt med små kuler i EPS, som er små, lette plastkuler. Puffen er veldig lett, men holder formen. Og så passer den like godt i stua som på barnerommet. Så skal du bare ha én ny puff i år.

 

 

 


TORSDAG, 30. MARS 2017

 

Tinghuset-ansattes vårfavoritter

Trude elsker skålene fra Cathrineholm, og spesielt den gule. I påsken skal hun servere lekre søtsaker, og til sommeren blir den nydelig med moreller og bær. En investering for livet :)

 

 

Maria er superklar for å gyve løs i hagen, spesielt etter at hun fikk se det lekre hagesettet fra Fiskars. Vårens må ha!

 

 

Kristin samler på Mummikopper så valget var veldig enkelt: sommerkopp 2017 er her!

 

 

Selv ønsker jeg meg en knall rosa koffert. Jeg skal på storby-tur snart, og tenker at denne kommer til å lyse opp på koffertbåndet (og jeg finner min med én gang). Den kommer på lager i midten av mai, men det er lurt å sikre seg en nå. Disse kommer til å forsvinne fort ut av lager!

 

 

 


TIRSDAG, 28. MARS 2017

 

Vi introduserer BLÆST

BLÆST regnponcho er et klesplass som er i vinden – bokstavelig talt.
For med denne tre-lags regnponchoen kan du vandre gatelangs i selv de våteste regnskurer og likevel føle deg attraktiv, både på innsiden
og utsiden. Ponchoen er både vanntett og vindtett. Et smart klesplagg som likevel utstråler en følelse av luksus.

Og det aller, aller beste….

Du kan velge fritt mellom de fineste og sprekeste fargene i hele
fargespekteret. Denne lekre og funksjonelle regnponchoen fra
BLÆST er vårens må ha!

 

 

 


FREDAG, 17. MARS 2017

 

Tinghuset-ansatte gleder seg til påske!

Ingvild er vår unge, kule praktikant. Hun har falt pladask for påskehoptimistene, og disse søtnosene blir garantert med hjem på påskeferie!

 

Kristin velger seg de små vakre eggene til påske, og to må det være. Så vil hun ønske seg flere til neste år, for det er veldig hyggelig å samle.

Jeg elsker alt som både er vakkert og funksjonelt, så dette påske-egget fra Royal Copenhagen skal jeg unne meg i år. Akkurat passe stort, jeg skal jo ikke ha mer godteri enn dette kan romme (ingen trenger å vite hvor ofte jeg fyller det).

Kanskje du også vil like:

 

 

 

Tiden går fort til påske – se våre favoritter:

Kristin ønsker seg Spurver på pinne til påske. Kristin er vår grafiske designer og i overkant romantisk om dagen da hun snart skal gifte seg. Hva passer da bedre enn to klassikere fra Bojesen, disse vil nemlig også være sammen resten av livet.

Maria jobber som innkjøper og får derfor med seg alt av lekre nyheter. Det fineste hun vet akkurat nå er påske-eggene fra Royal Copenhagen. De blir nydelige på påskegrener – sammen med malte egg fra barna, selvfølgelig. Perfekt for samlere :)

Selv velger jeg meg Glass-skål med høne. Morsom og skikkelig påskete, kan nesten ikke vente med å fylle den med nonstop og krype opp i sofaen med årets påskekrim. Tror det blir tidlig påske i år :)

 

 

 

 

Rydd og kast – bli lykkeligere!

Februar er min «rydde-måned», nå har jeg veldig stort behov for å rydde og kaste, vaske og komme i orden. Det er sikkert fordi den skarpe vintersola viser alt, hver krik og krok det må ryddes i. Så her må tas grep! Og jeg har en plan. Gamle aviser, magasiner og småting skal kastes, slik at tingene jeg virkelig bryr meg kommer til syne. Jeg skal bruke bokhyllen til å vise fram alt som gir meg energi: bøkene jeg gleder meg til å lese, bilder av barna og noen få, personlige skatter.

 

Utrolig anvendelig hylle

Jeg lurer også litt på om jeg skal gyve løs på badet, ser for meg at det kan bli ganske tøft. Jeg har et helt hvitt bad som skriker etter farger, så vurderer å male en hylle i knall gul eller en fin grønnfarge, og så fylle den med frodige håndklær, duftlys og toalettsaker. Jeg trenger mer hylleplass på badet og Stratford passer helt perfekt. Og hvis jeg blir lei, kan jeg bare male den igjen og sette den i gangen eller på et barnerom. Skikkelig brukandes!

 

 

 

 

 

 

Klar for vår?

Våren føles litt langt unna akkurat nå, men verden BLIR grønn og fargerik igjen, det går bare litt treigt for alle oss utålmodige. Heldigvis er det lov å tjuvstarte – og du kommer langt på vei med nye glass i deilige blåtoner. Det er ikke så mye som skal til for å få vårfølelsen. Dekk et vakkert bord med glass i vakre blåtoner og ta deg tid til å nyte litt. Eller gled deg selv med friskt vann i et nydelig koboltblått glass hver dag. Se lyset spille i blåtonene mens du venter på våren. Nå får du fire glass for kun 99,-! Utrolig, men sant :)

 

Søte skåler

Blått er hot, og nå er det hottere enn på lenge. Vi var nylig på tekstilmesse i Frankfurt, og der var det blått så langt øyet kunne se. Vi ble så inspirert at vi måtte ha noe blått med én gang, og valget falt på blå skåler. Disse er perfekte til frokostmusli og sesongens bær. Og til nøtter, oliven og andre delikatesser. Skålene er munnblåste og gjennomfargede og så fine at de bør stå framme hele tiden. Nå får du fire stykker for kun 99,-.

 

Og mens vi snakker om blått …

Vi gleder oss vilt til den vakre, blå salatbollen med seks mindre serveringsboller kommer på lager. Vi har lett lenge etter en bolle som er stor nok, og endelig har vi funnet den! Jeg drømmer om sommerkvelder hvor jeg skal servere fersk pasta eller deilige salater fra denne, kan nesten ikke vente. Settet kommer inn først i juni, men det kan forhåndsbestilles nå. Og selv om du betaler med kort nå, trekkes beløpet fra konto først når vi sender det fra lager :)

 

 

 

 

 

 

Kom i orden

Lei av overfylt entré eller klær som flyter på soverommet? Det var jeg. Men jeg har tatt grep. Jeg har fått kontroll på jakker, skjerf og vesker i gangen, én gang for alle. Belønningen er en ryddig entré og en hyggelig velkomst – og alt som skulle til var den rette garderobehyllen!

Med Tidaholm er mulighetene mange. Den kan brukes både horisontalt og vertikalt – alt etter plass, stil og uttrykk. Selv har jeg valgt å ha to garderobehyller i gangen. Og så har jeg malt hyllene i samme farge som veggen. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, jeg synes det er både stilig og funksjonelt i en hektisk hverdag. Nå er det endelig plass til familiens yttertøy OG til noen gjesters. Og får jeg lyst på forandring så er det bare å male hyllene igjen – genialt! Garderobehyllen egner seg også på soverommet. Eller i boden, som er neste prosjekt for min del :)

 

 

 

 

 

Nytt år – nye muligheter

Jeg har jo prøvd dette før, uten å få det til. Men nå skal jeg gå friske turer med venninner eller en podcast på øret, lage meg en sunn og nærings- riktig kostholdsplan, være tålmodig – og jeg skal veie meg en gang i uken. Jeg skal gjøre badevekten til min beste venn. Jeg skal se på den som en rådgiver, en personlig coach. En som gir tommel opp og motiverer til videre framgang.

Det er nemlig motivasjon som er nøkkelen. Og ingen ting er mer motiverende enn å se resultater, jeg vil ha tallenes klare tale. Og det enkle ER det beste, jeg vil bare se at det går litt nedover hver uke.

 

 

 

 

 

Glem sølvpussen, det er rustfritt stål som gjelder!

Nå nærmer den store dagen seg med stormskritt. Dagen, eller egentlig kvelden, jeg har sett fram til så lenge – når Sølvguttene synger julen inn, herlige juledufter fyller huset og julefreden kan senke seg. Julaften er min favorittkveld, og jeg gleder meg hele året til å dele julemiddagen med mine aller nærmeste. Maten er selvsagt viktig, men det jeg legger aller mest i, er borddekkingen. Bordet skal blinke og funkle, være høytids- stemt og vakkert. Jeg vil at det skal være ekstra stas å sette seg til bords denne kvelden, det skal synes at jeg har anstrengt meg litt. Men ett sted går grensen, og det er ved sølvpuss! Mitt liv er rett og slett ikke forenlig med sølvpuss, tida strekker ikke til. Gudskjelov og takk for Chaco – verdens lekreste bestikk i rustfritt stål.

Bestikket har alt jeg ser etter i et bestikk; det ligger godt i hånden, har et elegant og lekkert design og så er det alltid skinnende blankt. Det tidløse designet gjør at det passer til alle stiler og alle anledninger, og det er like fint hele året. Jeg har bestemt meg – Chaco blir julegaven til meg selv i år :)

Internasjonal designklassiker
Chaco ble designet av Tias Eckhoff i 1990. Bestikket har, sammen med Maya, blitt stående som en varig designklassiker, det har til og med blitt belønnet med en plass i den faste kolleksjonen til The International Museum of Design i London, en anerkjennelse bare få bestikk mottar. Jeg blir både stolt og glad over denne norske designarven – men aller mest gleder jeg meg til å dekke til julefest!

 

 

 

 

 

Stemningsfull ventetid

Advent er vår favoritt-tid på året. Da er det lov til å pynte, pusle og kose – og tenne lys! Lumi-staken fra Holmegaard kommer helt til sin rett i adventstiden. Og det er jo en ekstra bonus at den er like lekker hele året.

 

 

 

 

 

Varmt og mykt

Vi elsker dette deilige ullpleddet fra Høie! Tradisjon møter trend i det fine designet, og det er lett å forestille seg å krype under dette etter en frisk skitur. Vi har bare noen få igjen på lager, så vær rask, for dette er en super julegave.

 

 

 

 

Nydelig Mummi-krus

Mummi-krus er en perfekt julegave- de blir brukt og elsket av både unge og gamle. Nå får du spesial-tilbud bare til deg som er kunde i Tinghuset - 30 % ekstra rabatt. Dette kruset er sesongkrus, som betyr at det forsvinner ut av butikkene etter en liten periode. Så om du vil sikre deg dette motivet, til en meget god pris, så må du klikke det hjem nå!

Bruk rabattkode:
MUMMI

Mummi-trollene har fanget hjertene til mange mennesker rundt om i verden, Tove Janssons figurer er klassikere og elsket av både unge og gamle. I vår nettbutikk finner du flere Mummi- krus. Mix og match! Arabia begynte å produsere hjemmeprodukter med Mummi-illustrasjoner allerede i slutten av 1950-tallet, men den store Mummibølgen startet for fullt i 1990, da Mummi ble mer populær enn noen gang før. Arabia lanserer vanligvis 1-2 nye krus per år og ytterligere sommer- og vintersesongens krus.

Det er ikke bare oss her i Norge som er berørt av denne samlekrus-bølgen! Jeg vedder på at Arabias Mummi-krus er en av de 10 beste samleobjekter i Finland, og den har spredd seg over hele verden hvor Mummi fans bor (spesielt i Japan), selv til min venninnes søster i Florida, som har begynte å samle på Mummi-krus for datter sin også.

Helt siden våre barn var små, har jeg lest og fortalt dem om Mummitrollet, men jeg tror at akkurat nå begynner å forstå mer av den dypere livsvisdom som finnes i bøkene, og begynner å like Mummi-verden enda mer. Men jeg tror ikke de fine krusene som flyr ut av hyllene blir kjøpt av eller for barn! Tiltrekningskraften ligger i temaene som Tove Jansson tar frem - familie versus ensomhet, spennende eventyr, og det å håndtere en vanskelig tid - alt satt opp mot stormer og uoverstigelige fjell. Folk finner tilhørighet i Mummitrollet. Tove Jansson mente selv at barna selv om de kanskje ikke helt forstå det moralske nyansene, får de en følelse av trygghet og utvikler seg selv gjennom fortellingene. Mummitrollene gir barn og voksne innsikt i følelser de kanskje ikke var helt klar over, som for eksempel å savne noen.

Maren Kolle Riis er innkjøper og jobber hardt for å finne godbiter du vil elske.

 

 

 

Steltons nye julekolleksjon i messing er helt nydelig. Juletrepynten med både messing og hvit keramikk er vakre som smykker, og av typen man gleder seg til å hente fram år etter år. Fra 149,-

Julekurven er inspirert av det originale flettehjertet som første gang ble laget av H. C. Andersen. Tradisjonelt og trendy på én gang, det liker vi.

Kjempesøt stjerne som lyser opp i mørketida. Det beste er at den går på batteri så du slipper stygg ledning og kan sette den akkurat hvor du vil. kun 129,-