Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Forfatternes beste gavetips

En bok er en flott gave som kan åpnes igjen og igjen. Men hvilke bøker skal du velge å gi? Se forfatternes egne gavetips fra årets bøker!

 


Gavetips:
      Anne B Ragde

Anne B Ragde

Anne B Ragde er en stor leserfavoritt, nå aktuell med en ny roman om Neshov-gjengen – Liebhaberne. Her er hennes gode gavetips fra bokhøsten.

Mari Kanstad Johnsen
ABC
Denne barneboka har jeg bare forelsket meg i, den er så fantastisk! Et godteskrin av en bok som barnebarnet mitt Sverre på 4 år også elsker. Det er en lykke å ha ham i armkroken mens jeg leser høyt, og han er helt med. Gled deg! Har du barnebarn mellom 3 og 6, vil dette være en innertier.

Rune Christiansen
Fanny og mysteriet i den sørgende skogen
Jeg gleder meg alltid til hver nye roman av Christiansen, og denne skuffer såvisst ikke. Fanny på bare 17 år har mistet begge foreldrene samtidig, i en bilulykke, og får "lov til", tross sin unge alder, bo videre alene i familiehuset ute på landet mens hun fortsetter på skole inne i byen. Jeg opplever dette som en roman om å leve, prøvende og nysgjerrig, sterkt og tilstede. Og den slutter så vakkert, med mye håp. Jeg leste denne i løpet av én dag, og måtte gå meg en lang kveldstur i skogen etterpå.

Helga Flatland
En moderne familie
Hu hei her går det unna! (Flatland og jeg har det til felles at vi aldri slutter å øse fra den skattekisten som har "FAMILIE" skrevet på hele kistelokket.) Skal foreldrene til Liv, Ellen og Håkon skille seg? Seriøst? Foreldrene er jo gamle! Syttiåringer som skiller seg, er det mulig. De skal sikkert dø snart uansett, og så kommer de her og roter til selvbildet til alle sine godt voksne barn, som har bygget egne familier, på fundamentet av sine egne foreldres tilsynelatende betongsolide lykke. (Og der forsvant det fundamentet, liksom.)


linje

Gavetips:
      Tom Egeland

Tom Egeland

Mens Tom Egelands berømte arkeolog, Bjørn Beltø, er travelt opptatt med historiske hemmeligheter og topphemmelige forskningsprosjekter i Lasaruseffekten, har forfatteren tatt seg tid til å tipse om noen gode gavebøker fra andre, gode høstnyheter.

John Le Carré
Spionenes arv
Et foreløpig punktum i John le Carrés storslåtte saga om spionasje. En mesterlig bok der språket sprudler av litterær skaperkraft, av humor, av menneskeinnsikt - og av anger og ettertanke.

Jan Kjærstad
Berge
Jan Kjærstad har skrevet en nesten-krim om et massedrap - et nådeløst portrett av Norge, og samtidig finstemt romankunst fylt av musikalske, litterære kvaliteter og psykologiske portretter.

Noah Hawley
De som faller
Spenning, mediekritikk og samfunnssatire preger denne velskrevne, forfriskende kriminalromanen av tv-serieskaperen av Noah Hawley. En bemerkelsesverdig og leseverdig roman for den kresne.


linje

Gavetips:
      Gunnar Staalesen

Gunnar Staalesen

Bokklubben feirer Staalesens 40 år som forfatter i år med en dobbeltutgave av de to første Varg Veum-bøkene. Her er jubilantens gavetips!

Cecilie Enger
Pust for meg
Cecilie Engers forfatterskap er vidspent og spennende. Man vet aldri hva man finner i en ny bok av henne. Denne gangen er det et psykologisk drama, som handler om de eksistensielle valg man må ta i livet. Det handler om smerte, sårbarhet og hvor vanskelig det ofte kan være å foreta nettopp de valgene, båret frem gjennom en fortelling om menneskeskjebner man blir nødt til å leve seg inn i og som det er vanskelig å ikke bli grepet av.

Olaug Nilssen
Tung tids tale
Olaug Nilssen har skrevet en ærlig roman om hvor vanskelig det kan være å få ansvaret for et barn som ikke er helt som de andre. Hvordan det er å oppleve det personlige sjokket, når barnets karakter plutselig endrer seg, og den tunge kampen mot myndigheter og byråkrati for å sikre både seg selv og barnet de rettigheter man har krav på i en velferdsstat. En bok alle bør ta inn over seg, enten man nå er familie, myndighetsperson eller bare nabo til familier i tilsvarende situasjon.

Torkil Damhaug
Glasshjerte
Torkil Damhaug er en av de sentrale norske krimforfatterne de siste årene. Med sin bakgrunn som psykiater borer han dypere i menneskesinnet enn mange av sine kolleger, men aldri uten å gi slipp på det som er noe av det viktigste i en kriminalroman, en spenningskurve og et mysterium med så mange lag at man sjelden finner ut av det før helt mot slutten av lesningen. Han skuffer aldri, og ikke i denne boken heller.


linje

Gavetips:
      Jan Kjærstad

Jan Kjærstad

«Kjærstads sterkeste roman noensinne,» fastslo en VGs anmelder da han hadde lest Berge. I tillegg til å være forfatter av internasjonalt format er Kjærstad en leser vi gjerne lytter til. Du kan plukke opp mange gode lesetips i bøkene som nevnes i Berge. I tillegg får du disse:

Ali Smith
Begge deler
Skotske Ali Smith har lenge vært en av mine favorittforfattere. Her får vi to romaner i én – den kan så å si leses fra hver sin ende. Det høres umulig ut, men Ali Smith får en historie fra nåtiden og en historie fra 1400-tallet til å smelte sammen. Og det hun gjør med språket, med ord og vendinger, er det ikke mange som gjør henne etter.

Paul Auster
4 3 2 1
Alle har halvt tenkt tanken, men det måtte selvfølgelig bli Paul Auster som skrev romanen om en person som får sjansen til å bli født, vokse opp og leve fire ganger, prøve ut fire forskjellige versjoner av sitt eget liv. Lese- og tenkestoff for et halvt år. En enestående bragd.

Samanta Schweblin
Feberdrøm
Argentina har en tradisjon for banebrytende litteratur. Tenk på Jorge Luis Borges og Julio Cortázar. Nå gjør Samanta Schweblin sin entré med en roman full av merkelige forskyvninger. Omdreiningspunktet er frykten for at det skal skje noe med ens barn. Historien er like klar som den er forvirrende, like gåtefull som den er spennende.

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv