Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bevingede ord

ordtak, sitater og deres opprinnelse

Alfabetisk ordnet ordbok inneholdende talemåter, sitater og alle slags uttrykk som raskt vandrer fra munn til munn og blir allment kjent og brukt. Uttrykkene kan være nye eller gamle, noen er latin, andre norsk dagligtale og de stammer fra alle områder fra bibelsitater til sportsreportasjer. Les mer

354,-

389,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Alfabetisk ordnet ordbok inneholdende talemåter, sitater og alle slags uttrykk som raskt vandrer fra munn til munn og blir allment kjent og brukt. Uttrykkene kan være nye eller gamle, noen er latin, andre norsk dagligtale og de stammer fra alle områder fra bibelsitater til sportsreportasjer. Har litteraturliste.

Medlemsvurdering:
Denne boken er et fantastisk oppslagsverk som inneholder 13. 000 sitater, ordspråk, ord og uttrykk fra tidenes morgen og frem til vår egen tid. Ordene er forklart med opprinnelse og opphavsmann/kvinne. Det er hovedsaklig norske utrykk, men også norrøne, gammelnorske, nynorske, latinske, svenske, danske, engelske, franske og tyske. De kommer oftest fra litterære kilder som Bibelen, salmer, romaner og skuspill, men også fra for eksempel film, TV, reklame, kjappe replikker, klisjeer og gullkorn. Boken spenner over et vidt spekter - alt fra "Vice versa", "Veni vidi vici" og "Nød lærer naken kvinne å spinne" til "Støv på hjernen", "Supperådet", og "Det året det var så bratt". Boken er både oversiktlig, lærerik og interessant, og har litteraturliste.

PEGAZUZ

Detaljer

Forlag
Kunnskapsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
565
ISBN
9788257318307
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
25 x 18 cm
Nr
5002583

Kunders vurdering

P
PEGAZUZ – 22.11.2008

– Denne boken er et fantastisk oppslagsverk som inneholder 13. 000 sitater, ordspråk, ord og uttrykk fra tidenes morgen og frem til vår egen tid. Ordene er forklart med opprinnelse og opphavsmann/kvinne. Det er hovedsaklig norske utrykk, men også norrøne, gammelnorske, nynorske, latinske, svenske, danske, engelske, franske og tyske. De kommer oftest fra litterære kilder som Bibelen, salmer, romaner og skuspill, men også fra for eksempel film, TV, reklame, kjappe replikker, klisjeer og gullkorn. Boken spenner over et vidt spekter - alt fra "Vice versa", "Veni vidi vici" og "Nød lærer naken kvinne å spinne" til "Støv på hjernen", "Supperådet", og "Det året det var så bratt". Boken er både oversiktlig, lærerik og interessant, og har litteraturliste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bevingede ord:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv