Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Moby Dick

Moby Dick ble først utgitt i 1851 og regnes som et av de betydeligste verk i amerikansk litteratur.

Bokens hovedperson, kaptein Ahab, er besatt av å jakte på en hvit kaskelotthval kalt Moby Dick. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Moby Dick ble først utgitt i 1851 og regnes som et av de betydeligste verk i amerikansk litteratur.

Bokens hovedperson, kaptein Ahab, er besatt av å jakte på en hvit kaskelotthval kalt Moby Dick. Kapteinen mangler et bein takket være et tidligere møte med hvalen, og ønsker hevn. Romanen åpner med den velkjente replikken "Kall meg Ishmael". Sjømannen Ishmael er nemlig stemmen som forteller oss historien om jakten på hvalen Moby Dick.

Medlemsvurdering:
Ismael blir med på hvalfangstskuta "Pequod", som legger ut fra Nantucket på den amerikanske østkysten på midten av attenhundretallet. Kapteinen på skuta, Akab, er besatt av tanken på å fange Moby Dick, den hvite hvalen som under en mislykket harpunering rev av ham det ene benet. Moby Dick - et av litteraturhistoriens mest omtalte verk er en leseropplevelse av de sjeldne. Den har alt! Spenning, eventyr, halsbrekkende skildringer fra vann og land, filosofering om livet og tro, kulturforståelse, utdypende skildringer om hvalarter og mye mer. Denne utgaven er nyoversatt med et levende og lettlest språk, med utdypende noteforklaringer bak. Skal du lese en bok i ditt liv - les denne!

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202316082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Moby Dick

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
H – 25.08.2020

– Vanskelig å skrive en vurdering av denne. Den er skrevet usedvanlig bra, men likte ikke historien og var altfor mye hval fakta i den for meg. Klarte ikke å fullføre den. Hadde det ikke vært for at den var veldig godt skrevet hadde den fått færre stjerner

M
Marlow – 02.03.2010

– Ismael blir med på hvalfangstskuta "Pequod", som legger ut fra Nantucket på den amerikanske østkysten på midten av attenhundretallet. Kapteinen på skuta, Akab, er besatt av tanken på å fange Moby Dick, den hvite hvalen som under en mislykket harpunering rev av ham det ene benet. Moby Dick - et av litteraturhistoriens mest omtalte verk er en leseropplevelse av de sjeldne. Den har alt! Spenning, eventyr, halsbrekkende skildringer fra vann og land, filosofering om livet og tro, kulturforståelse, utdypende skildringer om hvalarter og mye mer. Denne utgaven er nyoversatt med et levende og lettlest språk, med utdypende noteforklaringer bak. Skal du lese en bok i ditt liv - les denne!

M
Morten Gleditsch – 06.01.2010

– Alle har hørt om Herman Melvilles hvite hval - og alle burde også ta seg til å lese eller høre fortellingen! Moby Dick er en overveldende blanding av litterære sjangere, fra heseblesende actionsekvenser til dype kontemplasjoner. Fortellingen er dessuten spekket med muligheter for lærdom, enten det nå gjelder selv de minste detaljer om hvalfangstkunsten eller Melvilles fontene av detaljer og historiske paralleller og sammenligninger. Jeg har sjelden kommet over en bok som er så til de grader systematisk og vellykket bygget opp, fra mannskapet mønstrer på skuta til den dramatiske kampen som utspiller seg til slutt, med alle slags karakterbyggende scener og detaljer om hvalene og fangsten av disse på veien over verdenshavene. Anbefales for alle med sans for ramsalte historier!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Moby Dick:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv