Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

"Sunnfjord" og "Sognefjord"

ruteskipa som batt saman Bergen og Sogn og Fjordane

Ruteskipa «Sunnfjord» og «Sognefjord» har ein sentral plass i samferdslehistoria på Vestlandet. I etterkrigsåra var dei hovudsambandet mellom Bergen og Sogn og Fjordane. Dei hadde ei fortid som ubåtjagarar under krigen, før dei vart ombygde til passasjerskip. Les mer

503,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 427,-
Ruteskipa «Sunnfjord» og «Sognefjord» har ein sentral plass i samferdslehistoria på Vestlandet. I etterkrigsåra var dei hovudsambandet mellom Bergen og Sogn og Fjordane. Dei hadde ei fortid som ubåtjagarar under krigen, før dei vart ombygde til passasjerskip. «Sunnfjord» opplevde fleire dramatiske hendingar også i fredstid, før skipet forliste i 1983. «Sognefjord» segla meir fredeleg som ruteskip fram til 1982. Sidan har skipet hatt eit svært omskifteleg liv; frå losjiskip på Svalbard under filminga av Orions belte til dykkarskip i Malaysia.

Boka fortel historia om desse to skipa, frå dei vart bygde i Chicago i 1943, ombygde i Haugesund etter krigen og om åra i rutefart for Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane. Vi følgjer «Sognefjord» vidare til Svalbard og Island, Austersjøen og Middelhavet, og til Borneo, der fartøyet framleis flyt. Rikt illustrert med profesjonelle og private foto og teikningar.

Detaljer

Forlag
Selja forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
144
ISBN
9788282401654
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
28 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på "Sunnfjord" og "Sognefjord":

Cruise

Alfred Sælid
Paperback 
346,- 380,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv