Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Å vanne blomster om kvelden

«Dette er en lettlest og nydeleig oppvekstroman, en kjærlighetsroman og en roman om døden.» «... en bok jeg vil anbefale til alle»

Solgunn Solli, Altaposten

En fransk boksensasjon - Å VANNE BLOMSTER OM KVELDEN av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål.

«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» - Corriere della Sera

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
En fransk boksensasjon - Å VANNE BLOMSTER OM KVELDEN av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål.

«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» - Corriere della Sera

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.

Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
463
ISBN
9788202789626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Changer l'eau des fleurs
Format
21 x 13 cm
Priser
Bokklubbens leserpris 2022
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er en lettlest og nydeleig oppvekstroman, en kjærlighetsroman og en roman om døden.» «... en bok jeg vil anbefale til alle»

Solgunn Solli, Altaposten

«I Frankrike har boka solgt over 1million. Den burde selge 1million i Norge også.» «... en uvanlig vakker fortelling om å takle alt livet kaster på deg» «... en bok du rett og slett ikke vil gå glipp av.» «Du må love meg å lese den, for jeg vil så gjerne dele den med deg.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Å vanne blomster om kvelden har høstet enorm suksess både hjemme i Frankrike og internasjonalt. Det er vel fortjent.» «... en bok som aldri slutter å overraske.» «Å vanne blomster om kvelden kunne jeg aldri legge vekk - og jeg skulle ønske den aldri sluttet.» «Perrins andre roman er et vakkert og sørgmodig mesterverk.»

Kristin Hartvedt, BOK365

«Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.» «Alt er så originalt og gråtevakkert og formfullendt at jeg gladelig ville gitt terningkast sju.» «Selv tenker jeg at «Å vanne blomster om kvelden» er en bedre roman enn Irvings.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Her er en deilig bok som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi.» «Den franske bestselgeren "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.» «Velkommen inn i en liten verden, omkranset av en stor verden av levende og døde - et nesten eventyrlig menasjeri av mennesker - og til en god lesestund.» «Valérie Perrin behersker underholdningssjangerens mange grep til fulle» «... en deilig roman å lese»

Guri Hjeltnes, VG

«... du har ikke kastet bort flere timer av livet ditt om du leser denne romanen.»

Jan-Erik Østlie, HK Nytt

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å vanne blomster om kvelden:

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv