Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den eneste broren

roman

«Jeg formelig svever gjennom teksten, det er noe sømløst ved den. (...) Resultatet er en uvanlig fin fortelling om vennskap og om å finne seg selv, den fineste boka jeg har lest av forfatteren.»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

"Det må være det eneste sikre i denne fortellingen, raseriet over ranene av livet til alle som står opp en morgen og har så mye ugjort, kanskje de vanlige oppgavene, eller høyst uvanlige, fordi historien skrur seg til, i form av et sleipt båtdekk eller en diktator med bart. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
"Det må være det eneste sikre i denne fortellingen, raseriet over ranene av livet til alle som står opp en morgen og har så mye ugjort, kanskje de vanlige oppgavene, eller høyst uvanlige, fordi historien skrur seg til, i form av et sleipt båtdekk eller en diktator med bart."

Dette er romanen om Leif Jakobssønn, en av mange unge menn som ble frarøvet livet under 2. verdenskrig. Han frøs i hjel på vei over fjellet til Sverige i 1942. Da var han bare 19 år.

Leif er dattersønn av en fisker og sønn av en matros, men har selv vannskrekk og har lovet seg selv å aldri forlate landjorda. Han bor sammen med mormoren, moren og tre søstre i Damegården i Trondheim. Det er så trangt i leiligheten at han må søke tilflukt i Nidarosdomen for å kunne tenke. Der tenker han på sjømannsfaren som synes at alle andre steder er bedre enn hjemme, han tenker på at han må få seg jobb i byens beste sykkelverksted og han bekymrer seg for hvem som skal hente ved, måke snø og jage rottene i kjøkkentrappa dersom han får penger nok til å flytte hjemmefra. Han sitter med et brev i hendene som sier at kontinentet er i ferd med å settes i brann, men hva kan han gjøre med det? Hva kreves av en ung mann i en mørk tid? Hva kreves av ham?

Med stor dikterisk kraft gir Tove Nilsen liv til en virkelig gutt i en uvirkelig tid.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
319
ISBN
9788249523436
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg formelig svever gjennom teksten, det er noe sømløst ved den. (...) Resultatet er en uvanlig fin fortelling om vennskap og om å finne seg selv, den fineste boka jeg har lest av forfatteren.»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

«Tove Nilsen gir gåsehud allerede på side 4 ... Denne boken er ikke edgy eller banebrytende. Den er ganske enkelt god.»

Jonas Hansen Meyer, Aftenposten

«Tove Nilsen er i toppform i sin nyeste roman 'Den eneste broren'. (...) Det er blitt et nydelig portrett av en ung mann, av søskenkjærlighet og familiesamhold. Skrevet av en forfatter på språklig høygir.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den eneste broren:

Etterliv
249,-

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Hamnet

Maggie O'Farrell
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Alene
99,-

Alene

Peder Kjøs
Innbundet 
99,- 369,-
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-
Hitra
Ny!

Hitra

Samuel Bjørk
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv