Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Elin og Hans

Hans er arkitekt i en liten norsk by. En lørdag noen dager etter at hans kone er omkommet som følge av en ulykke, våkner han og tenker tilbake på den hverdagen de hadde sammen. Hans fremstår på mange måter som en tilstivnet, konservativ ektemann og Elin som en yrkeskvinne med en tradisjonell husmorrolle å fylle hjemme. Les mer

99,-
Sendes innen 3 virkedager
Hans er arkitekt i en liten norsk by. En lørdag noen dager etter at hans kone er omkommet som følge av en ulykke, våkner han og tenker tilbake på den hverdagen de hadde sammen. Hans fremstår på mange måter som en tilstivnet, konservativ ektemann og Elin som en yrkeskvinne med en tradisjonell husmorrolle å fylle hjemme. Men minnene vekker også flere følelser til live enn de Hans i utgangspunktet tror seg herre over.

Detaljer

Forlag
Fono forl.
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788278441510
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

B
B – 09.08.2007

– Hans er en middelaldrende mann som var gift med kona si Elin i 23 år før hun plutselig døde i en ulykke. Etter konas død og begravelsen kommer tankene frem hos Hans om hvordan samlivet med Elin var. Det er gode tider og det er dårlige tider gjennom deres samliv. Boken bytter på å presentere forelskelse og ungdomsliv sammen til kjedsomhet hvor en bare holder sammen fordi det er det de er vant til. Det er en trist bok, både fordi den omhandler døden slik den gjør men like mye alle minnene og tankene som Hans gir uttrykk for som inneholder litt av hvert.

m
mls – 11.09.2006

– Hans har akkurat blitt enkemann, etter å ha vært gift med Elin i 23 år mister han henne i en ulykke. I begynnelsen tenker han tilbake på forholdet mellom dem, han har en slags indre dialog om kommunikasjonen mellom dem - eller mangelen på sådann. I siste del av boken handler det mest om omstendighetene rundt ulykken og tanker og følelser den frembragte hos Hans. Den middelaldrende mannens betraktinger om veien fra ungt og forelsket par til satte femtiåringer som ikke nådde inn til hverandre, er det sterkeste og mest rørende i denne romanen. Selv om de levde sammen i mange år, ble de ikke nødvendigvis så godt kjent. Jeg synes boken mister noe av grepet mot slutten, når Hans kommer mer inn på hvordan Elin døde.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elin og Hans:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv