Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ingen tid å miste

«... dette er en gripende skildring som står godt på egne bein.»

Arne Hugo Stølan, VG

Når Edels mann går bort etter lang tids sykeleie, står en kvinne på 84 år tilbake med åpne og underlige dager. En fremmed tomhet kommer til syne, ensomhet og lengsel. Hva skal Edel fylle tiden med? Det er 1998. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Når Edels mann går bort etter lang tids sykeleie, står en kvinne på 84 år tilbake med åpne og underlige dager. En fremmed tomhet kommer til syne, ensomhet og lengsel. Hva skal Edel fylle tiden med? Det er 1998. Edel er både munn- og fotrapp, lekker og elegant. Hun er årvåken i møte med mennesker, men også litt skarp i tungen, hvis noe skulle irritere henne. Og det er det jo en hel del som gjør. Suverene Edel har en innadvendt datter som ikke pynter seg, en datter moren synes skulle legge seg i selen for å få tak i et skikkelig mannfolk. Skal det være så vanskelig å male leppene en smule og fremstå noe innbydende? Og hvor er verden for øvrig på vei? At de ikke serverer poteter på kinarestauranten kan hun til nød lukke øynene for, men sånn folk slenger rundt seg med omtrentligheter og river ned alt som er pent, hva skal det bli av det hele? Sammen med datteren Tove steller Edel i stand et enkelt arrangement. De to kvinnene skal møtes hver onsdag. For, som Edel sier, «å tilbringe litt tid sammen». I Ingen tid å miste blir vi kjent med to svært ulike kvinner sorgen har utpekt til nytt samvær. Renberg går tett på det bestandige, det forgjengelige og det forfengelige. Det er en slående enkel roman, kraftfullt lysende og humørfylt, fra en av våre store fortellere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202650384
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... dette er en gripende skildring som står godt på egne bein.»

Arne Hugo Stølan, VG

«Underholdende portrett av en syrlig gammel dame og hennes mer forsiktige datter ... Ingen tid å miste rommer alt det av humør, alvor, særpreg og underholdning som normalt kjennetegner Renbergs tekster ...»

Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad

«(...) poetisk, vakker, velformet og velformulert.» «(...) ei bok som er rik, full av menneskelig varme, av livskraft og livsglød.» «(...) jeg elsker denne boka. Les og bli varm.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Emosjonelt og håndverksmessig er dette rett og slett en flott roman.»

Henning Howlid Wærp, Atenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ingen tid å miste:

Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv