Inn i natten - Carl-Henning Wijkmark

Inn i natten

; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

«Mennesket lurer kanskje ikke døden, men Carl-Henning Wijkmark viser at litteraturen kan gjøre det. Inn i natten er et eksistensielt kammerspill om tankens kraft mot kroppens forfall og smerte. Den er et eiendommelig oppmuntrende drama om kunsten å dø»

, juryens uttalelse
Inn i natten ble Wijkmarks nest siste roman, og høsten 2020 døde han trygt plassert som en av de aller største svenske forfatterne etter krigen. Det er nettopp døden som er tema når Wijkmark går Inn i natten. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Inn i natten ble Wijkmarks nest siste roman, og høsten 2020 døde han trygt plassert som en av de aller største svenske forfatterne etter krigen. Det er nettopp døden som er tema når Wijkmark går Inn i natten.

Sykdom langt bortenfor all tenkelig redning og helbredelse har ført fire menn sammen på sykesal 5. Der ligger den tause fremmede, spilleren som inngår veddemål om det evige liv, og uteliggeren som viser seg som en sann gentleman. Men først og fremst, Hasse, fortelleren og hovedpersonen, som når framtiden sviker, gjør opp med fortiden, dens ekstaser, forsømmelser og skuffelser, før til slutt en taus besøkende endelig kommer og tar imot hans farvel til livet. Dette er en roman om mennesker som møtes foran "den svarte døren", en fortelling om livets slutt, og en meditasjon over de ytterste spørsmål.

Denne romanen er altså i bokstaveligste betydning et kammerdrama. Fire mennesker i et rom som venter på å dø, gir Wijkmark muligheten til å bruke sin mest finstemte litterære følsomhet til å trekke store eksistensielle og filosofiske spørsmål ut av små bevegelser og gester, og de få ordene som faller i den tross alt ganske monotone tilværelsen på "death row". Samtidig er romanen jordnær og festet i det hverdagslige.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pelikanen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 146
ISBN: 9788283831115
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Stundande natten
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger