Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svart vann

«'Svart vann' regnes som en av Joyce Carol Oates' beste romaner, og dette er en usedvanlig stram og velkomponert fortelling, som flyter sømløst frem og tilbake i tid. (...) en mørk og flertydig roman som handler om langt mer enn eldre menns begjær etter unge kvinner.»

Bergens Tidende

"Kommer jeg til dø? - Sånn?" Dette er den dramatiske historien om den 26 år gamle Kelly Kelleher og hennes liv som passerer revy mens hun venter på drukningsdøden, fastklemt i en bil. Romanen kretser om hvordan Kelly havnet i denne bilen med en rik og mektig senator, om hennes naive forhold til menn som ikke vil henne vel, og om hennes vanskelige fortid. Les mer

169,-
Sendes innen 1 virkedag
"Kommer jeg til dø? - Sånn?" Dette er den dramatiske historien om den 26 år gamle Kelly Kelleher og hennes liv som passerer revy mens hun venter på drukningsdøden, fastklemt i en bil. Romanen kretser om hvordan Kelly havnet i denne bilen med en rik og mektig senator, om hennes naive forhold til menn som ikke vil henne vel, og om hennes vanskelige fortid. Minnebildene blandes med stadig flere hallusinasjoner ettersom det svarte vannet stiger i bilen og surstoffet forsvinner.

I dag vil nok nye lesere først og fremst assosiere boken med #metoo, men da Svart vann første gang kom ut i 1992, var det mange som forbandt den med Chappaquiddick-ulykken i 1969. Senator Edward Kennedy kjørte utfor og forlot bilen, mens passasjeren hans, en ung kvinne, ble etterlatt for å dø. Også i Svart vann er sjåføren en senator, men Oates har fokus på Kelly, som er selve inkarnasjonen av ung sårbarhet. En sårbarhet man ofte ser hos velutdannede og idealistiske unge kvinner som blir tiltrukket av eldre, innflytelsesrike menn.

Medlemsvurdering:
Gripende bok om menn med makt og om unge kvinner som faller for dem. Lettlest og tankevekkende på en gang.

Siri Baastad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
149
ISBN
9788253041711
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Black water
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Svart vann' regnes som en av Joyce Carol Oates' beste romaner, og dette er en usedvanlig stram og velkomponert fortelling, som flyter sømløst frem og tilbake i tid. (...) en mørk og flertydig roman som handler om langt mer enn eldre menns begjær etter unge kvinner.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Intens roman om makt og begjær. Boka er veldig god lesning. Oates har en spesiell evne til å skape atmosfære, en skarp politisk og historisk teft, et språk som både er tilgjengelig og rikt.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Kunders vurdering

S
Siri Baastad – 15.10.2019

– Gripende bok om menn med makt og om unge kvinner som faller for dem. Lettlest og tankevekkende på en gang.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svart vann:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv