Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ti amo

roman

«Var, tenksom og språklig imponerende roman om en svært vanskelig tid ... Det er personlig, men til å kjenne seg igjen i for mange av oss. Men først og fremst er det en nydelig roman. Om kjærlighet på alvor.»

Adresseavisen

"Jeg elsker deg. Vi sier det til hverandre hele tiden. Vi sier det, i stedet for å si noe annet. Hva skulle det andre ha vært? Du: Jeg holder på å dø. Vi: Ikke gå fra meg. Jeg: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
"Jeg elsker deg. Vi sier det til hverandre hele tiden. Vi sier det, i stedet for å si noe annet. Hva skulle det andre ha vært? Du: Jeg holder på å dø. Vi: Ikke gå fra meg. Jeg: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Før: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre uten deg. Når du ikke er her mer. Nå: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med disse dagene, denne tiden, hvor døden er det mest synlige i alle ting. Jeg elsker deg. Du sier det om natten når du våkner av smertene eller mellom to drømmer og strekker armen ut etter meg. Jeg sier det til deg når jeg finner skallen din som er blitt liten og rund i hånda mi nå som håret ditt nesten er borte, når jeg stryker deg litt for å forsøke å få deg til å snu deg så du slutter å snorke. Jeg elsker deg."

Høsten 2018 får mannen hennes en alvorlig kreftdiagnose. Det er ikke lenge siden hun flyttet til Italia for å leve sammen med ham der. De har giftet seg, de elsker hverandre, de er så nære. Hun vet at han skal dø, legene har sagt det til henne, men vet han det egentlig selv? Døden er der hele tiden mellom dem, men er blitt noe de ikke kan snakke om. "Ti amo" er en roman skrevet tett på virkeligheten. Det er en opprivende, skakende og øm roman, en roman om sorg, om ensomheten døden skaper, men også om dyp kjærlighet og om å åpne seg og ta livet til seg.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
92
ISBN
9788249523450
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
19 x 11 cm

Anmeldelser

«Var, tenksom og språklig imponerende roman om en svært vanskelig tid ... Det er personlig, men til å kjenne seg igjen i for mange av oss. Men først og fremst er det en nydelig roman. Om kjærlighet på alvor.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Ørstavik gjør utrolig mye på få sider ... Hva snakker vi egentlig om når vi snakker om 'sannhet' i litteratur? Hanne Ørstaviks bok om å miste sin mann gir rike svar.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Ørstavik har en imponerende evne til å blottstille den indre verden til et menneske, skrive seg inn til det aller såreste og utforske komplekse erfaringer i et enkelt språk, uten at det klapper sammen.»

Valborg Orset Stene, Vårt Land

«Bokens sterke anslag ga meg umiddelbart assosiasjoner til Marguerite Duras' ikoniske kjærlighetsroman 'Elskeren' ... boken oppleves både vesentlig, tidløs og universell. Hun evner å vise den enorme kraften som bor i ordene. Her gjør de både ektemannen og kjærligheten levende for leseren.»

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

«Noe av det sterkeste ved boka er nettopp beskrivelsen av det prosessuelle ved å miste noen i sykdom. Hvor lang tid det tar. At det er mulig å kjenne seg etterlatt allerede før døden inntreffer.»

Silje Bekeng-Flemmen, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ti amo:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv