Et kart av salt og stjerner - Zeyn Joukhadar

Et kart av salt og stjerner

; John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

«Forførende ... Joukhdars prosa er som en drøm.»

Seattle Times
2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Når en granat treffer familiens hus og nesten dreper Nour, må familien flykte gjennom Midtøsten og Nord-Afrika på søken etter trygghet. Underveis blir Nours forestilling om «hjemme» til en drøm som hun sliter med å huske - og et håp hun ikke kan leve uten.

Ni hundre år tidligere: Seksten år gamle Rawiya forlater sin fattige mor og begir seg ut i verden. Hun kler seg om og blir til gutten Rami, og får gå i lære hos den store geografen al-Idrisi. Han har fått i oppdrag av kong Roger 2. av Sicilia å skape et kart over den kjente verden. Sammen legger kartografen og hans lærling ut på en farefull ferd rundt Middelhavet. Underveis støter de på så vel mytiske uhyrer som historiske skikkelser.

Et kart av salt og stjerner vever disse to historiene om flukt og søken sammen til en mektig beretning om trangen til å vende hjem - og prisen mennesker er villige til å betale for å lykkes.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 348
ISBN: 9788281694279
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The map of salt and stars
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Forførende ... Joukhdars prosa er som en drøm.»

Seattle Times

«Et kart av salt og stjerner er viktig og betimelig fordi den viser hvor sammenvevet to tilsynelatende motstridende verdener kan være.»

New York Times Book Review