Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et kart av salt og stjerner

«Et kart av salt og stjerner er viktig og betimelig fordi den viser hvor sammenvevet to tilsynelatende motstridende verdener kan være.»

New York Times Book Review

2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Når en granat treffer familiens hus og nesten dreper Nour, må familien flykte gjennom Midtøsten og Nord-Afrika på søken etter trygghet. Underveis blir Nours forestilling om «hjemme» til en drøm som hun sliter med å huske - og et håp hun ikke kan leve uten.

Ni hundre år tidligere: Seksten år gamle Rawiya forlater sin fattige mor og begir seg ut i verden. Hun kler seg om og blir til gutten Rami, og får gå i lære hos den store geografen al-Idrisi. Han har fått i oppdrag av kong Roger 2. av Sicilia å skape et kart over den kjente verden. Sammen legger kartografen og hans lærling ut på en farefull ferd rundt Middelhavet. Underveis støter de på så vel mytiske uhyrer som historiske skikkelser.

Et kart av salt og stjerner vever disse to historiene om flukt og søken sammen til en mektig beretning om trangen til å vende hjem - og prisen mennesker er villige til å betale for å lykkes.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202637682
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The map of salt and stars

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et kart av salt og stjerner er viktig og betimelig fordi den viser hvor sammenvevet to tilsynelatende motstridende verdener kan være.»

New York Times Book Review

«Forførende ... Joukhdars prosa er som en drøm.»

Seattle Times

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et kart av salt og stjerner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv