Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Over havet

En storslått roman, ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.

Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Storslått eventyr av Isabel Allende

Dronningen av magisk fortellekunst tar oss med på en ny, fantastisk ferd. 

1939: Et ungt ektepar og en liten gutt går om bord i det store skipet som skal frakte dem til trygghet fra flukt og nød. De forlater et Europa på randen av en ny krig, uten å ane hva som venter. 

Den unge moren sørger over tapet av faren til barnet, og hennes nybakte ektemann er utslitt av å operere skadede soldater ute i felten. Hun, pianistinnen Roser Bruguera, og han, legen Victor Dalmau, har begge bare så vidt sluppet unna et Spania smadret av borgerkrigen og fått plass på skipet Winnipeg med håp om en bedre framtid på et nytt kontinent. 

«En mesterlig historisk roman om håp, eksil og tilhørighet. Over havet er Isabel Allende på sitt beste.»

På flukt
Egentlig er de ikke kjærester engang. De to kjenner hverandre knapt. Hun fikk husly hos hans foreldre da hun studerte og forelsket seg i Victors bror, som er savnet ved fronten. De rakk aldri å gifte seg, men det er han som er faren til barnet hennes. Hver for seg er de to tvunget til å flykte over grensen til Frankrike, og ved et lykketreff har de funnet fram til hverandre etter alle strabasene. Da Victor øyner en mulighet til å bli medWinnipeg, en sjelden mulighet og utvei for de fortvilte flyktningene og et håp om et liv i fred og frihet, vil han gjerne ha med sine siste gjenlevende slektninger, Roser og barnet. Men på skipet har familier prioritet. Victor og Roser gifter seg motvillig og i all hast for å kunne reise sammen. Nå venter en helt ny verden og en annen framtid enn de kunne forestilt seg. 

«Isabel Allende skriver med en glød som minner om Åndenes hus


Isabel Allendes ånd

Isabel Allende skriver med en glød som minner om Åndenes hus når hun maler ut den spanske borgerkrigens redsler samtidig som hovedpersonene trer fram i møte med sorg, samhold, lidenskap, tap og håp. Menneskene på flukt fra et fryktet regime må avfinne seg med skjebnens luner når de skal skape seg en ny tilværelse. Vi følger Roser, sønnen Marcel og Victor og overraskelsene som dukker opp, helt til det siste. Det er en fortelling om stor kjærlighet, krig, splittelse og sterke bånd, både i kjærlighet og vennskap. Men mest av alt er det kanskje en bok om å finne hjem. 

En reise av en fortelling
Det er en fryd å legge ut på denne reisen gjennom det tjuende århundrets historie og leve seg inn i den vakre kjærlighetsfortellingen som utspiller seg mot et bakteppe av krig og frykt. 

«For en glede det må være å oppdage Allende for første gang.»

Colum McCann, forfatter

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
381
ISBN
9788205531055
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Largo pétalo de mar
Format
21 x 14 cm
Nr
8157200

Utdrag

Om forfatteren

Isabel Allende (f. 1942) er verdens mest leste nålevende spanskspråklige forfatter. Hun var journalist og måtte reise i eksil fra hjemlandet Chile i 1975. Hun er nå bosatt i California. Allende fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med romanen Åndenes hus (1982, på norsk i 1984). De seneste bøkene i det sukssesrike forfatterskapet er Den japanske elskeren og Etter vinteren. Allendes bøker er oversatt til 35 språk. 

Visste du at ...

VISSTE DU ...

... at Winnipeg, skipet det fortelles om i Allendes Over havet, ble chartret av poeten Pablo Neruda i 1939 for å redde spanske flyktninger over til Chile – «det langstrakte kronbladet i havet», som Neruda kalte hjemlandet i et av sine dikt. Mer enn to tusen spanjoler fikk plass på dampskipet og dermed håp om en tryggere framtid. De og deres etterkommere ble en betydelig ressurs for sitt nye hjemland. Isabel Allende, som selv måtte dra i eksil, er svært engasjert i migranter og flyktningers situasjon og rettigheter. Det blir det sterke, kloke og vakre romaner av. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Over havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gjøkungen
3 for 2

Gjøkungen

Camilla Läckberg
Innbundet 
249,- 429,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
436,- 479,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-
 

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv