Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Over havet

«... en oppslukende Allende-roman som gjør et intenst og dypt inntrykk.»

Dagbladet

En storslagen roman ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.
Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En storslagen roman ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.
Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona. Gravide Roser og svogeren Víctor krysser Pyreneene til fots for å komme seg i trygghet. Rosers kjæreste og Victors bror, Guillem, er død, og omstendighetene tvinger Roser og Victor til å inngå et ekteskap som ingen av dem ønsker.
Fra Frankrike reiser de over havet med skipet «Winnipeg», som ble chartret av poeten Pablo Neruda og brakte mer enn to tusen spanjoler til Chile - «det lange kronbladet av hav og snø» som det kalles med poetens ord. De starter et nytt liv som byr på mange prøvelser, og det som gir dem mot til å fortsette er håpet om en dag å kunne reise tilbake til Spania. Men da sirkelen sluttes, viser det seg at noen ganger er det vanskeligste ikke å flykte, men å vende hjem.

Medlemsvurdering:
Ei fengslande bok, svært vanskeleg å leggja den frå seg. Den er også lærerik i forhold til historien særleg angåande Spania, Catalonia og Franco som eg berre hadde overfladisk kjennskap til via turer i Barcelona området. Den friske også opp kunnskapen min rundt 2. verdenskrig. Utruleg meir gjevande å lesa historie når ein kan følgja personar gjennom denne tidsbolken. Fullt klar over at det er ein roman, men det verkar som forfattaren har dreve grundig «research «.

Liv Eide Gunnarsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242183484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Largo pétalo de mar

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... en oppslukende Allende-roman som gjør et intenst og dypt inntrykk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Allende skriver skarpt og godt (...) Best er hun i skildringen av borgerkrigen, flukten, den livslysten som finnes i fortvilelsene ...»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«... den bredt anlagte familie- og kjærlighetskrøniken Over havet opplever jeg som medrivende, ja, tidvis mesterlig der den beveger seg fra intense dypdykk i den spanske borgerkrigen (1936–39) til en forviklingsrik, men like fullt godt balansert skildring av det chilenske klassesamfunnet fra 1939 til 1994.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

G
Gunn Nøstdal – 13.01.2021

– Interessant lesning om koblingen mellom borgerkrigen i Spania og kuppet i Chile

S
Solrun Steffensen – 26.08.2020

– Over havet Isabel Allende

H
Hillbjørg Midtbø Kalseth – 24.06.2020

– Over havet

K
Kjell Hetlelid - Sola – 26.05.2020

– Det er litt merkelig å bli oppfordret til å si min mening om en bok - når jeg samtidig registerer at mine egne to bøker er strøket i Bokklubben - en bokklubb jeg har vært medlem i siden 1967. Bøkene mine er ikke stor litteratur men for en åttiåring er det stas å være med i Bokklubben både som leser og som forfatter!

L
Liv Eide Gunnarsen – 09.05.2020

– Ei fengslande bok, svært vanskeleg å leggja den frå seg. Den er også lærerik i forhold til historien særleg angåande Spania, Catalonia og Franco som eg berre hadde overfladisk kjennskap til via turer i Barcelona området. Den friske også opp kunnskapen min rundt 2. verdenskrig. Utruleg meir gjevande å lesa historie når ein kan følgja personar gjennom denne tidsbolken. Fullt klar over at det er ein roman, men det verkar som forfattaren har dreve grundig «research «.

I
Ingvild Solvold. – 29.04.2020

– Historisk god , men jeg synes Over havet er noe langdryg. Det blir for omstendelig før en kommer i gang.

J
Jon-Are Bækkelie – 29.04.2020

– Isabel Allende leverer i sin karekteriske stil

A
Aud Venaas – 28.04.2020

– En flott og frodig fortelling om hvordan det er å være flyktning og hva konsekvenser det får / kan få

M
Margit Lein – 28.04.2020

– Interessant historisk

A
Aud Kvam – 28.04.2020

– Fengslende , god , full av historie !

K
Kirsten – 28.04.2020

– Over havet

T
Toril Kvv – 28.04.2020

– Over havet

A
Anne Dorthée Svendsen – 02.04.2020

– Alltid spennende med en ny bok av Isabel Alllende

M
Margit Lein – 01.04.2020

– Veldig bra

C
Cecilie Moen – 31.03.2020

– Over havet, Isabel Allende

B
Barbara – 31.03.2020

– Isabel Allende leverer top lesestoff, som alltid. Romanen er en god blanding av historiske hendelser i forbindelse med den spanske borgerkrigen og hvordan flyktninger som endte opp i Chile og den fiktive fortellingen om enkeltmenneskene. Spennende og engasjerende lesning fra første til siste side.

Ø
Øystein Christoffersen – 31.03.2020

– Pent språk, døvt innhold. Jeg ga opp på side 200 omtrent.

J
Janne May Wingestad – 31.03.2020

– Isabel Allende over havet

Å
Åse Manum Hesthagen – 03.03.2020

– Strålende!!

R
Runhild Skjølaas, Redaktør – 29.01.2020

– Hovedpersonene i "Over havet" settes på harde prøvelser, men opplever også alt det store og vakre livet har å by på. Vi følger de talentfulle ungdommene på vei ut i livet, på flukt fra krigens redsler, opplever deres styrke i møte med fangeleire og vonde skjebner, reisen mot et nytt hjemland og håpet om å finne rotfeste. Med klokskap, kjærlighet og styrke tar de i mot det livet kaster på dem, og finner sin vei. En stor leseopplevelse både for nye og gamle Allende-lesere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Over havet:

Se flere

Logg inn

Handlekurv