Et elskelig menneske
«Dette er en varm, følsom og bevegende roman om modning og aldring -»
Eirik Lodén, Stavanger Afteblad
Birger driver et kunstgalleri, bor på Frogner og har hytte på Tjøme. En dag kommer Kjerand, som han ikke har sett siden barndommen, innom galleriet. Det kommer fram at han går til behandling for prostatakreft, Birger inviterer ham til å bo hos seg mens han får behandling. Les mer
Med finstemt pensel, presisjon og mot skriver Klippenvåg fram kjærligheten som vokser frem mellom de to gamle vennene.
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Språk
- Bokmål
- ISBN
- 9788202599263
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2018
- Originaltittel
- Et elskelig menneske
- Format
- Vannmerket EPUB
Lytt til utdrag
Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven
Les utdrag
Åpne utdrag herAnmeldelser
«Dette er en varm, følsom og bevegende roman om modning og aldring -»
Eirik Lodén, Stavanger Afteblad
«Dermed gir Et elskelig menneske noe til begge gruppene: spennende lesestoff til de interesserte. Og også estetisk overbevisende solid arbeid til de litterære connaiseurer.»
Tilman Krause, SISSYMAG
«Odd Klippenvåg er en forfatter det er verdt å merke seg [...] Og foran oss ligger en kjærlighetsroman, båret av stor språklig skjønnhet. Slik at man bare kan forbauses over hvilken kraft det ligger i det direkte og umiddelbare.»
Frank Keil, MännerWege
«Odd Klippenvåg har med Et elskelig menneske skrevet en sart, vidunderlig og rørende kjærlighetshistorie som fyller meg med dyp takknemlighet. Det er fullstendig uviktig at de elskende er to menn i moden alder, det handler ganske enkelt om kjærlighet og den er universell.»
Karin Braun, Kabras Buchecke
«Fordi vi i Norge tilsynelatende er så eksemplariske på å inkludere alle, kjempe for like rettigheter for alle, uavhengig av kjønn, legning eller tilhørighet, blir boken ekstra kraftfull ved at den minner oss på at det ikke er så lenge siden også vi diskriminerte hele samfunnsgrupper med støtte av staten. Det gjør inntrykk å bli fortalt denne historien gjennom de eldres øyne, mennesker som vokste opp i en tid hvor det å åpne opp om skamfølelse var langt mer tabubelagt enn i dag.»
Kristian Wikborg Wiese, Vårt Land