Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bonjour tristesse

god morgen, vemod

«Det er en fin, liten sommerbok, som iblant er det man trenger.»

Elise Winterthun, Klassekampen

Bonjour tristesse - God morgen, vemod er en skandaløs roman om en ung kvinnes seksuelle frihet og amoralske holdning til livet. Søte, selvopptatte 17-årlige Cécile tilbringer en lang, tilsynelatende bekymringsløs sommer på Rivieraen med sin far, den unge enkemannen Raymond. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bonjour tristesse - God morgen, vemod er en skandaløs roman om en ung kvinnes seksuelle frihet og amoralske holdning til livet. Søte, selvopptatte 17-årlige Cécile tilbringer en lang, tilsynelatende bekymringsløs sommer på Rivieraen med sin far, den unge enkemannen Raymond. Han har med sin siste elskerinne, mens hun møter en ganske pen jusstudent å elske med. Men da hennes avdøde mors venninne, Anne, dukker opp, endres dynamikken. Det er tydelig at Raymond og Anne har dype følelser for hverandre, og det er mer enn Cécile kan tolerere. Hun pønsker ut en plan for å holde dem fra hverandre - med uante og skjebnesvangre konsekvenser. En liten, eksistensiell roman om hvordan alt man gjør påvirker andres liv, og den gjenkjennelige opplevelsen av å bli dratt mellom å ville to helt forskjellige ting samtidig.

François Sagan skrev Bonjour tristesse, denne sommerflørten av en roman som tenåring og da den kom ut i 1954 var hun bare 19 år. Det ble en umiddelbar bestselger og vant og Den Franske Kritikersprisen samme år.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202735623
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Bonjour tristesse

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Det er en fin, liten sommerbok, som iblant er det man trenger.»

Elise Winterthun, Klassekampen

«... overraskende frisk og freidig.» «Det er lett å la seg sjarmere og imponere av den bråmoden stemmen i romanen.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bonjour tristesse:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv