Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Leve posthornet!

roman

"Det er enormt godt gjort å skrive noe såpass sjeldent som en politisk-personlig roman uten at den blir kjedelig og intern. Som alltid i lysende presise setninger, med en helt unik fingerspissfølelse for flyt og ordvalg."

VG

Ellinor, en kommunikasjonsrågiver i tredveårene, kjenner at det ikke er nok alvor og inderlighet i tilværelsen. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Ellinor, en kommunikasjonsrågiver i tredveårene, kjenner at det ikke er nok alvor og inderlighet i tilværelsen. At livet hennes er for banalt for fortvilelsen hun føler. Da en kollega forsvinner, må hun overta jobben fra Postkom som han sto midt oppe i. Ved å lære de postansatte om media, makt og politikk skal hun bistå dem i arbeidet mot innføringen av EUs tredje postdirektiv. Vi følger livet hennes gjennom et halvår fram til Arbeiderpartiets landsmøte i april 2011.

Nettopp det er det sympatiske med denne boka. Og kanskje også det originale. Hjorth løfter frem politikken, ikke den internasjonale storpolitikken, men den grå kommunepolitikken– og viser hvor eksistensielt viktig den kan være. I en roman der de tilsynelatende enkleste formuleringer bærer en Hjorthsk dobbelthet og dybde i seg.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
180
ISBN
9788202392536
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
21 x 14 cm
Nr
8017298
Priser
Kritikerprisen. Voksen 2012

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Det er enormt godt gjort å skrive noe såpass sjeldent som en politisk-personlig roman uten at den blir kjedelig og intern. Som alltid i lysende presise setninger, med en helt unik fingerspissfølelse for flyt og ordvalg."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"...når Hjorth går laus på politiske og eksistensielle problemstillingarmed velkjent vidd og eksistensielt mot, er det berre å gje seg over."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"Vigdis Hjorth vender seg inn i et eksistensielt alvor i Leve posthornet! Boka er et stort skrik, og Hjorth har skrevet en sterk roman om identitet, autentisitet og om å velge modig.(...)Det er skarpt sett, og meget godt skrevet."

Eskil Skjeldal, Vårt Land

"Det er få som kan beskrive en kvinne på randen så godt som Hjorth(...)""Nettopp det er det sympatiske med denne boka. Og kanskje også det originale. Hjorth løfter frem politikken, ikke den internasjonale storpolitikken, men den grå kommunepolitikken- og viser hvor eksistensielt viktig den kan være. I en roman der de tilsynelatende enkleste formuleringer bærer en Hjorthsk dobbelthet og dybde i seg.

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Gjemt inne i romanen er en liten perle av en fortelling om et brev som bare nådde frem fordi postbudet virkelig la seg i selen for å finne riktig adressat. Denne gjør Leve posthornet! til noe mer enn en historien om kommunikasjonsrådgiveren og postdirektivet. Dette blirdermed en bok som ikke primært handler om det atomiserte samtidsmennesket eller nostalgien ved håndskrevne brev, men om kommunikasjon. Skal man lese en roman om postdirektivet i år, må det vel være denne.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Vigdis Hjorths Leve posthornet! kan applauderes for mangt, ikke minst for å være noe så usannsynlig som en vellykket politisk roman om (hold deg fast) postdirektivet.""På alle måter en vellykket roman fra Vigdis Hjorth."

Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

«(...)en knallfin bok. Det er ikke mange som utforsker ensomhet med større mot i dag. Heia Hjorth!"»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Sjelden jeg har blitt så høy på en roman som av Vigdis Hjorths bok om EUs postdirektiv... En av hennes aller beste bøker....Jeg er nesten fristet til å si Leve Vigdis Hjorth!»

Anne Merethe K.Prinos, Aftenposten

"En rar og real post-umodernistisk godtepose av politikk, poesi ogtungsinn."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leve posthornet!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv