Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Orlando

I denne romanen møter vi Orlando, først som en aristokratisk unggutt på slutten av 1500-tallet. Vel 300 år senere har Orlando skiftet kjønn, og blitt en moden kvinne midt i 30-årene. Forfatteren skal ha påbegynt denne romanen som en spøk, og som en hilsen til en hun en gang hadde et kjærlighetsforhold til. Les mer

169,-
Sendes innen 1 virkedag
I denne romanen møter vi Orlando, først som en aristokratisk unggutt på slutten av 1500-tallet. Vel 300 år senere har Orlando skiftet kjønn, og blitt en moden kvinne midt i 30-årene. Forfatteren skal ha påbegynt denne romanen som en spøk, og som en hilsen til en hun en gang hadde et kjærlighetsforhold til. Men under overflaten ligger hennes temaer om kvinnens stilling, kjønnets betydning, tidens gang, øyeblikket og evigheten. Har register.

Medlemsvurdering:
Handlingen i Orlando strekker seg over en periode på over tre hundre år, men med samme person i hovedrollen. Vi stifter først bekjentskap med Orlando som ung, aristokratisk gutt i England på slutten av 1500-tallet. Siden møter vi ham igjen i 1928, men da som moden kvinne i midten av trettiårene. Han har med andre ord skiftet kjønn i midten av fortellingen. Orlando er en munter og sprudlende roman, av forfatteren selv betegnet som en "biografi" som hun skrev som en hilsen til kjæresten Vita. Men ved siden av sin underholdningsverdi berører den også temaer som kvinnenes stilling og forskjellen mellom kjønnene. Boken er mesterlig skrevet og en fornøyelse å lese. Den kan virkelig anbefales på det sterkeste.

indi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788253040646
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Orlando
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

i
indi – 02.09.2009

– Handlingen i Orlando strekker seg over en periode på over tre hundre år, men med samme person i hovedrollen. Vi stifter først bekjentskap med Orlando som ung, aristokratisk gutt i England på slutten av 1500-tallet. Siden møter vi ham igjen i 1928, men da som moden kvinne i midten av trettiårene. Han har med andre ord skiftet kjønn i midten av fortellingen. Orlando er en munter og sprudlende roman, av forfatteren selv betegnet som en "biografi" som hun skrev som en hilsen til kjæresten Vita. Men ved siden av sin underholdningsverdi berører den også temaer som kvinnenes stilling og forskjellen mellom kjønnene. Boken er mesterlig skrevet og en fornøyelse å lese. Den kan virkelig anbefales på det sterkeste.

R
Rory – 26.10.2005

– Orlando er Woolfs mest lekne og fantasifulle bok. Hovedpersonen Orlando er basert på Woolfs nære venn og elsker Vita Sackville-West. Vita var en kjent britisk aristokrat, som til tross for sitt ekteskap hadde forhold til flere kvinner gjennom sitt liv. Hun pleide av og til å kle seg ut som en mann, fordi dette ga henne større frihet i datidens samfunn. Det var kanskje hennes lek med kjønnsroller som inspirerte Woolf til å skrive Orlando basert på Vita og hennes liv. Boken er en fabel, og følger Orlando fra han ble født på 1500, til hun dør på 1800-tallet. Med dette skjønnlitterære grepet fanger Woolf noe av tidsånden, på en høyst orginal og underholdende måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Orlando:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-
666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
375,- 429,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv