Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den store Gatsby

Jay Gatsby har slått seg opp til millionær, og holder selskaper for hundrevis av mennesker. Han har fått alt han kan peke på, og nå retter han sin lengsel mot det uoppnåelige. Hans eneste virkelige drøm er å vinne tilbake sin fordums elskede, Daisy. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Jay Gatsby har slått seg opp til millionær, og holder selskaper for hundrevis av mennesker. Han har fått alt han kan peke på, og nå retter han sin lengsel mot det uoppnåelige. Hans eneste virkelige drøm er å vinne tilbake sin fordums elskede, Daisy. Men Gatsby blir selv et offer for suksessmyten.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
192
ISBN
9788248910206
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The great Gatsby
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Margrethe – 27.02.2013

– Den store Gatsby, eller "The great Gatsby", som er orginaltittelen, handler om Jay Gatsby. Han har fester med hundrevis av gjester hver helg, og han lever livet som millionær i New York på 20-tallet. I boken følger vi Rick, som er naboen til Gatsby. Gjennom flere bekjente av ham får han se en ny side av Gatsby, og det viser seg etterhvert at alt ikke er som det bør hos naboen. "Den store Gatsby" er en veldig kjent roman, og filmen er rett rundt hjørnet. Boken inneholder alt det du kan etterspørre i en roman; kjærlighet, et portrett på den tiden handlingen er lagt til og en god, innviklet historie. Dette er en bok du absolutt bør få med deg, og som er verdt å lese før du eventuelt ser filmen.

C
CM – 21.03.2009

– Nick Carraways nabo, Jay Gatsby, holder til stadighet festivitas i sin villa på nabotomten på Long Island utenfor New York. Nick blir invitert på fest og jo flere han kommer i snakk med, jo færre virker det som at de kjenner verten. "Den store Gatsby" er en av litteraturhistoriens største klassikere. En kjærlighetsroman full av overfladiskhet og selvopptatthet blant de involverte, og de moralske tonene i boka er stadig tilbakevendende temaer i verden. Penger, innflytelse og materielle goder er den amerikanske drømmen det higes om i boken, noe som er et like aktuelt tema i dag. Fortellingen har ikke et veldig driv, men den er greit lettlest og forfatteren bringer frem noen flotte poetiske linjer.

S
S – 06.08.2008

– Dette er en bok der vi ser verden gjennom den unge mannens Nick Carraways øyne. Nick blir kjent med Gatsby, en mann der store selskaper og overdådighet er den viktigste del av livet. The Great Gatsby er en bok som stiller store og viktige spørsmål, både hvordan man skal forholde seg til verden og moral. Gatsby ønsker å vinne hjertet til Daisy, noe som ser ut til å fungere når Daisy blir imponert av både ham og hans rikdom. Dette er en bok som burde oppleves av absolutt alle leseglade, dette er virkelig en stor og viktig klassiker som anbefales sterkt!

R
Ronny K – 15.02.2005

– Gatsby er en mann med en dunkel fortid og dunkle forretningsforbindelser. Han har slått seg opp til Millionær og holder stadige overdådige fester i sitt luksuriøse herskapshus utenfor New York. Selv er han mer nøktern i sin framtoning, og det viser seg ettehvert at det eneste formålet med disse festene er et ørlite håp om at Daisy skal stikke innom. Han får etterhvert kontakt med henne gjennom sin nabo som er bokas jeg-person, og selv om hun allerede er gift, er følelsene der ennå. Kanskje ikke fullt så sterke som hos han. Meningsløs kjærlighet og kulturkollisjoner mellom klassene danner rammene for denne boken, som er god lesning, og ikke så lang heller. Et par koselige ettermiddager kan du sette av til forargelse over borgerskapets fråtserier.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store Gatsby:

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv