Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kvalmen

Sartres eksistensialistiske mesterverk i ny oversettelse.
Den unge historikeren Antoine Roquentin opplever plutselig et ubehag, en overveldende kvalme, i møte med helt enkle ting - en stein, et dørhåndtak, sin egen hånd. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sartres eksistensialistiske mesterverk i ny oversettelse.
Den unge historikeren Antoine Roquentin opplever plutselig et ubehag, en overveldende kvalme, i møte med helt enkle ting - en stein, et dørhåndtak, sin egen hånd. For å forstå hva som skjer, begynner han å skrive ned alt han opplever, tenker og føler. Men kvalmen blir mer og mer altomfattende. Det er en kvalme fremkalt av eksistensen selv.

Kvalmen, første gang utgitt i 1938, er Jean Paul Sartres første og viktigste roman. Den er blitt stående som en eksistensiell klassiker og en av de viktigste filosofiske romanene fra det 20. århundre. Boken utkommer her i ny norsk oversettelse ved Karin Gundersen, som også har skrevet et etterord spesielt til denne utgaven.

"... denne store romanen, som jeg beundrer fremdeles, og husker at jeg var så ekstatisk betatt av der jeg sytten år gammel satt og leste den på en benk i en park i Alger" Jacques Derrida om Kvalmen (i Les Temps Modernes, 1996)

"Den mest fornøyelige boken Sartre har skrevet.» The New Yorker

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205527591
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
La nausée

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvalmen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv