Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lunar Park

«An enormously entertaining novel, powered by a celebratory fun entirely absent in the writing of the generation of American writers who succeeded Ellis.»

Independent
160,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Medlemsvurdering:
Bret Easton Ellis er mannen bak American Psycho. En slasher roman som handlet om så mye mere enn det. Ellis har jo ikke fått annet enn kjeft siden ha ga ut sin første bok. I denne boken gjør han en fabelaktig ny vri på ting. Boka starter som en bånn ærlig selvbiografi, som etter hvert vrir seg om til en klassisk skrekk roman. Dette er på overflaten. Hvis du orker å lese mellom linjene ser du at Ellis skriver en dypt personlig bok. Faktisk så personlig at jeg fikk gåsehud noen ganger. Dette er noe av det modigste en så suksessrik forfatter har gjort. Han kunne ha skrevet nok en dekadent historie, men velger istedet å gjøre noe nytt.

Torbis

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Picador
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
464
ISBN
9781035012732
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«An enormously entertaining novel, powered by a celebratory fun entirely absent in the writing of the generation of American writers who succeeded Ellis.»

Independent

«Great emotional complexity and depth . . . it’s a very interesting ride with an always interesting novelist – and, as such, is one worth taking.»

The Times

«Sharply observed, insidiously disquieting and extremely funny.»

Literary Review

«A triumphant piece of storytelling from a rebel whose work is controversial precisely because its sinister themes are so dexterously written.»

Chris Cleave, Sunday Telegraph

Kunders vurdering

C
Candy – 28.09.2006

– Ikke av Ellis beste, men langt bedre enn Glamorama! I det rene, pene og ordentlige familielivet hovedpersonen lever i, dukker det opp skumle hendelser og personer, og hovedpersonen vakler mellom drøm og virkelighet. Dette er typisk Ellis - han skriver svært vittig, refererer til popkultur, og han får leseren til å tvile på hva som er virkelig og hva som kun foregår inne i hovedpersonens hode. Har du lest flere andre bøker av forfatteren finnes her mange godbiter: Hovedpersonen Bret Easton Ellis refererer til sitt eget forfatterskap og sin egen forfatterbiografi til stadighet, og han harselere også ganske kraftig over dette. Boken fungerer som derfor som en meta-roman på flere nivå. En innvendelse er at boken er litt rotete - forfatteren kunne kanskje hatt et strammere grep rundt fortellingen.

T
Torbis – 07.07.2006

– Bret Easton Ellis er mannen bak American Psycho. En slasher roman som handlet om så mye mere enn det. Ellis har jo ikke fått annet enn kjeft siden ha ga ut sin første bok. I denne boken gjør han en fabelaktig ny vri på ting. Boka starter som en bånn ærlig selvbiografi, som etter hvert vrir seg om til en klassisk skrekk roman. Dette er på overflaten. Hvis du orker å lese mellom linjene ser du at Ellis skriver en dypt personlig bok. Faktisk så personlig at jeg fikk gåsehud noen ganger. Dette er noe av det modigste en så suksessrik forfatter har gjort. Han kunne ha skrevet nok en dekadent historie, men velger istedet å gjøre noe nytt.

S
SFJ – 16.03.2006

– En annerledes roman av Bret Easton Ellis. Sammenlignet med tidligere bøker som "The Rules of Attraction" og "American Psycho" er "Lunar Park" en dypere og mer personlig bok. Vi presenteres først med en biografisk beskrivelse av forfatteren og livet hans etter suksessen med "American Psycho".
Vi får så treffe den såkalte "dagens" versjon av Ellis og hans familie og boken tar deretter en fiksjonell vending. Det er helt klart duket for overraskelser, drama og intensitet i kjent Ellis-stil.
På grunn av den personlige vrien stikker denne boken dypere enn tidligere, og det er lett å bli revet med. Mot slutten bygger romanen seg mer og mer opp og når et spenningshøydepunkt. Absolutt en god bok som anbefales, og spesielt til de som liker det forfatteren har gjort tidligere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lunar Park:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv