Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mrs. Dalloway

En av våre største moderne klassikere i strålende ny norsk oversettelse

Tidlig en junimorgen går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster. Om kvelden skal hun holde fest. Huset skal fylles med fremtredende gjester. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 1 virkedag
En av våre største moderne klassikere i strålende ny norsk oversettelse

Tidlig en junimorgen går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster. Om kvelden skal hun holde fest. Huset skal fylles med fremtredende gjester. Selv er Clarissa nå i femtiårene, en sjarmerende og perfekt vertinne, og lykkelig gift. Likevel går tankene hennes denne dagen stadig til ungdomskjæresten Peter Walsh, som nå er ventet tilbake til London etter mange år.

"Mrs. Dalloway" foregår i løpet av et enkelt døgn i London på 1920-tallet, en by som fortsatt er sterkt preget av hendelsene fra første verdenskrig. Gjennom sin spesielle stream of consciousness-teknikk lar Woolf romanens ulike karakterer komme til orde gjennom å skildre deres indre tanker og monologer. På denne måten kommer de forskjellige personenes liv til å krysse hverandre på de mest uventede vis. Det blir et innholdsrikt døgn der personlige minner og refleksjoner om livet får stort spillerom.

"Mrs. Dalloway" er et av modernismens største og mest elskede hovedverk, og kommer nå på norsk i ny utgave ved Merete Alfsen, som med dette har oversatt sin åttende bok av Virginia Woolf til norsk, til glede for både nye og gamle lesere.

Etterord av Inger Merete Hobbelstad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
280
ISBN
9788253039251
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Mrs. Dalloway
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

R
Rodi – 08.05.2007

– Viginia Woolf er på mange måter en tragisk figur. Hun led av depresjoner og angst som til slutt førte til at hun tok sitt eget liv ved å kaste seg i en elv 28 mars 1941. Men før hun døde fikk hun skrevet menge litterære verk, og Mrs. Dalloway er en av dem. Mrs. Dalloway er en sosietetsfrue som gir inntrykk av at hun lever det perfekte liv. Men under overflaten lurer mørket. Det virker som en nokså standard handling. Men den kommer fra en enestående forfatter. Virgina Woolf skriver med et slikt språk som er så levende og fargerikt at det er nesten som om man ser på film og ikke leser en bok fra før andre verdenskrig. Woolf er moderne og rett på sak, men hun er så elegant og poetisk i språket at det er en drøm å lese den. Mrs.Dalloway er en virkelig storslagen klassiker fra en storslagen forfatter.

T
TB – 16.11.2004

– Denne boka hadde jeg på engelsk grunnfag, og da jeg kom oppi det på muntlig eksamen tenkte jeg "wow!! bedre kan det neppe bli". For denne boka er virkelig gripende! Den handler først og fremst om alle hverdagslige, men likevel essensielle ting: livet, følelser, kjærligheten, døden. Den handler også om de pykologiske ettervirkningene av første verdenskrig. Tid er sentral i bokens tematikk - forøvrig er jo filmen The Hours basert på denne romanen. Det mangler heller ikke på litterær symbolikk i boka. En britisk klassiker som anbefales til alle - også de som ikke skal ha muntlig eksamen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mrs. Dalloway:

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv