Mrs. Dalloway - Virginia Woolf

Mrs. Dalloway

; Merete Alfsen (Oversetter)

«Virginia Woolf er den engelske modernismens viktigste skikkelse. The New York Times»

"Mrs. Dalloway sa at hun ville kjøpe blomstene selv."
Tidlig en morgen i juni går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster til festen hun skal holde samme kveld. Huset skal fylles med fremtredende gjester, med Clarissa som den perfekte vertinne. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

"Mrs. Dalloway sa at hun ville kjøpe blomstene selv."
Tidlig en morgen i juni går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster til festen hun skal holde samme kveld. Huset skal fylles med fremtredende gjester, med Clarissa som den perfekte vertinne. Hele dagen springer tankene hennes mellom dagens gjøremål, bekymringer og gleder, og minner fra den sommeren i ungdomsårene hun tilbragte med venninnen Sally og ungdomskjæresten Peter. Et annet sted i London sitter Septimus Smith, en ung krigsveteran med bombesjokk, og hører fuglene synge på gresk, ser visjoner av sin avdøde kamerat og sliter med tanker om døden.
Mrs. Dalloway er et av modernismens største og mest elskede hovedverk. Den foregår i løpet av et enkelt døgn i 1923, i et London som fortsatt er sterkt preget av hendelsene fra første verdenskrig. Gjennom sin spesielle stream of consciousness-teknikk lar Woolf romanens ulike karakterer komme til orde gjennom å skildre deres indre tanker og beveggrunner. På denne måten kommer de forskjellige personenes liv til å krysse hverandre og belyse hverandre på elegant og ofte uventet vis.
Etterord av Inger Merete Hobbelstad
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 280
ISBN: 9788253040387
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Mrs. Dalloway
Format: 20 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger