Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mrs. Dalloway

«Virginia Woolf er den engelske modernismens viktigste skikkelse. The New York Times»

"Mrs. Dalloway sa at hun ville kjøpe blomstene selv."
Tidlig en morgen i juni går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster til festen hun skal holde samme kveld. Huset skal fylles med fremtredende gjester, med Clarissa som den perfekte vertinne. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag
"Mrs. Dalloway sa at hun ville kjøpe blomstene selv."
Tidlig en morgen i juni går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster til festen hun skal holde samme kveld. Huset skal fylles med fremtredende gjester, med Clarissa som den perfekte vertinne. Hele dagen springer tankene hennes mellom dagens gjøremål, bekymringer og gleder, og minner fra den sommeren i ungdomsårene hun tilbragte med venninnen Sally og ungdomskjæresten Peter. Et annet sted i London sitter Septimus Smith, en ung krigsveteran med bombesjokk, og hører fuglene synge på gresk, ser visjoner av sin avdøde kamerat og sliter med tanker om døden.
Mrs. Dalloway er et av modernismens største og mest elskede hovedverk. Den foregår i løpet av et enkelt døgn i 1923, i et London som fortsatt er sterkt preget av hendelsene fra første verdenskrig. Gjennom sin spesielle stream of consciousness-teknikk lar Woolf romanens ulike karakterer komme til orde gjennom å skildre deres indre tanker og beveggrunner. På denne måten kommer de forskjellige personenes liv til å krysse hverandre og belyse hverandre på elegant og ofte uventet vis.
Etterord av Inger Merete Hobbelstad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
280
ISBN
9788253040387
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Mrs. Dalloway
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«Virginia Woolf er den engelske modernismens viktigste skikkelse. The New York Times»

Kunders vurdering

R
Rodi – 08.05.2007

– Viginia Woolf er på mange måter en tragisk figur. Hun led av depresjoner og angst som til slutt førte til at hun tok sitt eget liv ved å kaste seg i en elv 28 mars 1941. Men før hun døde fikk hun skrevet menge litterære verk, og Mrs. Dalloway er en av dem. Mrs. Dalloway er en sosietetsfrue som gir inntrykk av at hun lever det perfekte liv. Men under overflaten lurer mørket. Det virker som en nokså standard handling. Men den kommer fra en enestående forfatter. Virgina Woolf skriver med et slikt språk som er så levende og fargerikt at det er nesten som om man ser på film og ikke leser en bok fra før andre verdenskrig. Woolf er moderne og rett på sak, men hun er så elegant og poetisk i språket at det er en drøm å lese den. Mrs.Dalloway er en virkelig storslagen klassiker fra en storslagen forfatter.

T
TB – 16.11.2004

– Denne boka hadde jeg på engelsk grunnfag, og da jeg kom oppi det på muntlig eksamen tenkte jeg "wow!! bedre kan det neppe bli". For denne boka er virkelig gripende! Den handler først og fremst om alle hverdagslige, men likevel essensielle ting: livet, følelser, kjærligheten, døden. Den handler også om de pykologiske ettervirkningene av første verdenskrig. Tid er sentral i bokens tematikk - forøvrig er jo filmen The Hours basert på denne romanen. Det mangler heller ikke på litterær symbolikk i boka. En britisk klassiker som anbefales til alle - også de som ikke skal ha muntlig eksamen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mrs. Dalloway:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-
666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Ro

Sigri Sandberg
Innbundet 
229,- 349,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Handlekurv