Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mrs. Dalloway

London, en sommer i begynnelsen av 1920-årene. Clarissa Dalloway gjør sine forberedelser til et selskap hun skal ha samme kveld, mens tankene går sine egne veier. Fortid, nåtid og fremtid glir over i hverandre. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
London, en sommer i begynnelsen av 1920-årene. Clarissa Dalloway gjør sine forberedelser til et selskap hun skal ha samme kveld, mens tankene går sine egne veier. Fortid, nåtid og fremtid glir over i hverandre. Tilsynelatende overfladiske hendelser utløser stadig nye assosiasjoner - det er ingen felles virkelighet, men et mangfold av inntrykk og følelser som til sammen blir til et bilde av livet selv, i evig forandring.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205404823
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Mrs Dalloway

Kunders vurdering

R
Rodi – 08.05.2007

– Viginia Woolf er på mange måter en tragisk figur. Hun led av depresjoner og angst som til slutt førte til at hun tok sitt eget liv ved å kaste seg i en elv 28 mars 1941. Men før hun døde fikk hun skrevet menge litterære verk, og Mrs. Dalloway er en av dem. Mrs. Dalloway er en sosietetsfrue som gir inntrykk av at hun lever det perfekte liv. Men under overflaten lurer mørket. Det virker som en nokså standard handling. Men den kommer fra en enestående forfatter. Virgina Woolf skriver med et slikt språk som er så levende og fargerikt at det er nesten som om man ser på film og ikke leser en bok fra før andre verdenskrig. Woolf er moderne og rett på sak, men hun er så elegant og poetisk i språket at det er en drøm å lese den. Mrs.Dalloway er en virkelig storslagen klassiker fra en storslagen forfatter.

T
TB – 16.11.2004

– Denne boka hadde jeg på engelsk grunnfag, og da jeg kom oppi det på muntlig eksamen tenkte jeg "wow!! bedre kan det neppe bli". For denne boka er virkelig gripende! Den handler først og fremst om alle hverdagslige, men likevel essensielle ting: livet, følelser, kjærligheten, døden. Den handler også om de pykologiske ettervirkningene av første verdenskrig. Tid er sentral i bokens tematikk - forøvrig er jo filmen The Hours basert på denne romanen. Det mangler heller ikke på litterær symbolikk i boka. En britisk klassiker som anbefales til alle - også de som ikke skal ha muntlig eksamen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mrs. Dalloway:

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv