Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nattskolen

roman

Årets roman fra Karl Ove Knausgård, «Nattskolen», inngår i det store Morgenstjernen-verket som åpnet med romanen «Morgenstjernen» i 2020, og som videre består av «Ulvene fra evighetens skog» (2021) og «Det tredje riket» (2022). Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Årets roman fra Karl Ove Knausgård, «Nattskolen», inngår i det store Morgenstjernen-verket som åpnet med romanen «Morgenstjernen» i 2020, og som videre består av «Ulvene fra evighetens skog» (2021) og «Det tredje riket» (2022).

«Nattskolen» begynner i 1985, da en ung mann fra Norge flytter til London for å studere fotografi. Han heter Kristian Hadeland, og han er ambisiøs, ærgjerrig og skånselløs av natur. Vi følger hans første år i storbyen, gjennom mange nederlag, men også noen viktige møter. Særlig betydningsfull skal den ti år eldre nederlenderen Hans vise seg å bli. Hans er besatt av teknologi, fra fotografiet og grammofonens spede begynnelse til datamaskinenes langsomme overtakelse av virkeligheten. Samtidig treffer Kristian også Vivian, som er teaterregissør og som skal sette opp Doktor Faustus av Christopher Marlowe, en forestilling hun ber Kristian om å ta bilder for. I romanens andre del møter vi Kristian igjen fireogtyve år senere, da han er en framgangsrik kunstner med en større retrospektiv utstilling i New York på trappene. Han har nådd sine mål, men til hvilken pris?

«Nattskolen» er en roman om hvordan kunst skapes, og om hvordan menneskeliv ødelegges. Det er en roman om de kreftene som omgir oss, både de mørke og lyse, og om et menneskes oppgang og fall.

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249527397
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Serie
Morgenstjernen 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

o
odd halvorsen – 04.12.2023

– 👍

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nattskolen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv