Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Passasjeren

« Rystende mørkt fra mesteren »

Andreas Wiese, Dagbladet

Etterlengtet ny bok fra USAs viktigste nålevende forfatter.Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag
Etterlengtet ny bok fra USAs viktigste nålevende forfatter.Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Den tiende passasjeren og flyets svarte boks er borte.

Etter dette hjemsøkes Bobby Western av politimenn og myndigheter, av spøkelset etter faren som var med på oppfinnelsen av atombomben, og ikke minst av kjærligheten til søsteren som mistet forstanden.

En av de største amerikanske forfatterne i vår tid, Cormac McCarthy, er endelig tilbake med en kompleks, dyp og elegant roman. Med Passasjeren leverer han nok et slagferdig epos om maskulinitet, krig, død, tap og skjønnhet.

Boken utgis samtidig i Norge som i USA og England.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
405
ISBN
9788205577015
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The passenger
Format
21 x 14 cm
Nr
8211442
Serie
Bobby og Alicia Western 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

« Rystende mørkt fra mesteren »

Andreas Wiese, Dagbladet

« Cormac McCarthys mesterlige comeback er dyster, merkelig og full av sorg. »

Leif Ekle, NRK

«I en alder av 89 år har Cormac McCarthy sluppet to romaner som med mørk gåtefullhet tar pusten fra leseren ... En litterær begivenhet av de sjeldne ... utmerket oversatt av forfatterens faste norske oversetter, Knut Ofstad.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Mektig fra mesteren ... sidene flyter brutalt og vakkert av gårde; det er setninger her å dø litt for, eller i hvert fall å be om et bedre liv for.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Rystende mørkt fra mesteren ... like full av referanser som en tekst av James Joyce, like mørk som Kafka og fantastisk som Borges ... For dem som klarer seg gjennom denne romanens høye terskler og hindre venter stadig nye setninger som gir lynglimt av innsikt, gullmynter nonchalant strødd langs veien. Boka er glimrende oversatt av Knut Ofstad.»

Andreas Wiese, Dagbladet

«Fantastisk og frustrerende comeback ... Cormac McCarthy er tilbake med en sjeldent nydelig skrevet bok om sorg, tap og fortidens spøkelser.»

Kristin Hardtvedt, Bok365

«McCarthys mesterlige comeback er dystert, merkelig og fullt av sorg ... Vi har mange fine oversettere i dette landet. Ofstad og arbeidet hans med Cormac McCarthy er nærmest et parade-eksempel. Det særegne, skiftende språket, bildene, alt står støtt som berget selv.»

Leif Ekle, NRK

«Hallusinerende og høylitterær thriller ... Gleden ved å lese «Passasjeren» består [...] i å gi seg hen til det litterære universets skakkjørte, mørke magi, og ikke minst til Cormac McCarthys umiddelbart gjenkjennelige, messende prosa, trygt ivaretatt av hans trofaste oversetter siden 1993, Knut Ofstad ... Å, som jeg gleder meg til «Stella Maris»!»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Store deler av romanen er dialog, noe som er et av McCarthys varemerker. Den er som vanlig korthugd, smart og kynisk og inneholder ikke sjelden frydefullt overraskende elementer ... et språk som flyter på en elv av genuin intuisjon ... Geniet hans ligger i at det virker enkelt å skrive som han gjør, men alle som forsøker, vil oppdage at det er alt annet enn liketil.»

Erlend Loe, Aftenposten

«Cormac McCarthys nye roman er forvirrende og fengslende ... Jeg er i villrede, men er dypt fascinert og vil ha mer.»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

"Passasjeren" er en begivenhet og et løft ...

Erik Bjerck Hagen, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Passasjeren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv