Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Redderen i rugen = The catcher in the rye

The Catcher in the Rye av J.D. Salinger er en av de mest innflytelsesrike romanene som ble skrevet i etterkrigstiden i USA. Boka ble første gang utgitt i 1951. Hovedpersonen Holden Caulfield personifiserer av den unge mannen som er revet mellom en kynisk livsanskuelse og motviljen mot å bli voksen, og vi følger ham over en kort periode der han mister sin uskyld. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
The Catcher in the Rye av J.D. Salinger er en av de mest innflytelsesrike romanene som ble skrevet i etterkrigstiden i USA. Boka ble første gang utgitt i 1951. Hovedpersonen Holden Caulfield personifiserer av den unge mannen som er revet mellom en kynisk livsanskuelse og motviljen mot å bli voksen, og vi følger ham over en kort periode der han mister sin uskyld. Klassiker og pensum!

17-åringen Holden er kastet ut av pensjonatskolen med stryk i nesten alle fag. I stedet for å reise hjem, skaper han seg en tid utenfor tiden; tre døgn alene i New York. Han tar inn på et hotell, farter omkring i taxi og fører sprø samtaler med sjåførene. Han forteller om foreldre og storebror og tenker inderlig varmt på lillesøster Phoebe. Han bløffer, lyver, fantaserer - og kræsjlander gang på gang. Og så drømmer han om å være "redderen i rugen" - helten som redder tusenvis av unger fra å styrte utfor et stup. Han avslutter sin fortettede beretning om de to døgnene "incognito" i New York med å gi leseren beskjed om at det får være nok - han vil ikke fortelle om sammenbruddet og om hvor han oppholder seg når han forteller oss hvordan alt gikk, og hvorfor.The Catcher in the Rye er av de epokegjørende romaner i etterkrigstidens vestlige litteratur. En av det tjuende århundrets viktigste bøker, en vidunderlig roman, et tidsbilde og samtidig et varig bilde på hvor angstfullt det kan være å være ung.

Medlemsvurdering:
17 år gamle Holden Caulfield blir kastet ut fra en god sett kostskole utenfor New York, og tre dager før han skal hjem på juleferie for godt, stikker han av alene til storbyen. Han tar inn på hotell, bestiller drinker men må drikke cola på de hotte utestedene og vandrer rundt i byen. Historien fortelles i jeg-person, hele tiden med spørsmål og utbasuneringer om verden og menneskene rundt ham. Han føler seg alene, men vil samtidig være alene fordi han føler at han ikke passer inn med menneskene rundt seg. "The Catcher in the Rye" er en stor leseopplevelse. Du blir sugd inn i historien og vil umiddelbart kjenne deg igjen, enten du er ung eller eldre. Tidenes kultklassiker? Pensum for alle leselystne!

CM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
239
ISBN
9788202410360
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
The catcher in the rye
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

N
Nelle – 01.08.2009

– 16-årige Holden Caulfield ønsker ikke å legge ut om sin gørrkjedelige bakgrunn, men i løpet av sin reise hjem på juleferie forteller han om foreldrene, søsknene, naboene, lærerne, romkameratene, klassekameratene. Det viser seg at han er utvist fra Pencey Prep, som er er ei aktet og godkjent skole, fordi han strøk i for mange fag. I redsel av foreldrenes reaksjon vil han ikke dra raskeste vei hjem, og opplever noen hektiske døgn i New York. Som 17-åring ser Holden tilbake på sitt selvsentriske liv. Han er midt i mellom barndom og voksenliv; han hater alle (unntatt lillesøstra og sin døde storebror), er depressiv, har store forventninger, blir ofte skuffet og klarer ikke å se seg selv i situasjoner. Boka er skrevet i "stream of consciousness"-stil ut i fra Holdens tankerekker og med en 17-årings ordforråd, der noen uttrykk gjentas litt for ofte og gir ingen mening. Språkmessig blir det for dårlig for min smak. Innholdsmessig ville jeg nok ha likt den bedre hvis jeg hadde lest den som tenåring. Det er mulig at klassikerstemplet ødela litt av lesingen, jeg trodde den skulle være mye bedre.

C
CM – 13.04.2009

– 17 år gamle Holden Caulfield blir kastet ut fra en god sett kostskole utenfor New York, og tre dager før han skal hjem på juleferie for godt, stikker han av alene til storbyen. Han tar inn på hotell, bestiller drinker men må drikke cola på de hotte utestedene og vandrer rundt i byen. Historien fortelles i jeg-person, hele tiden med spørsmål og utbasuneringer om verden og menneskene rundt ham. Han føler seg alene, men vil samtidig være alene fordi han føler at han ikke passer inn med menneskene rundt seg. "The Catcher in the Rye" er en stor leseopplevelse. Du blir sugd inn i historien og vil umiddelbart kjenne deg igjen, enten du er ung eller eldre. Tidenes kultklassiker? Pensum for alle leselystne!

J
Julie – 31.08.2006

– Holden er kastet ut av enda en kostskole og reiser hjem igjen. Han vet at moren hans vil bli skuffet av enda en ikke-bestått skole og vil derfor helst ikke komme hjem før brevet fra rektoren, men han orker ikke å bli værende. Boka tar hovedsakelig sted i disse få dagene hvor han surrer rundt i New York, prøver å finne meningen med det hele og ingenting. Selv om det kan virke som om det ikke skjer så mye er den fullspekket av handling og du kan ikke unngå å bli glad i denne litt ensomme gutten og hans liv og holdninger. En bok som ikke uten grunn har blitt en klassiker. Nydelig historie rett og slett.

R
Reginette – 05.04.2006

– Holden Caulfield er 17 og har blitt kastet ut fra enda en kostskole. han er fra en rik familie, og alle forutsetninger i hele verden, men han finner allikvel ikke noen glede i livet. I løpet av en uke han tilbringer på et hotell i New York blir vi kjent med ham, og kanskje også litt med oss selv. Dette er en bok med mye indre handling, selv om språket er svært enkelt og lettlest. Jeg har lest den flere ganger og den er en av mine favoritter, rett og slett fordi jeg kjenner meg så veldig igjen i Holden. Boken er så ærlig, og nesten som skrevet på et innfall. En genistrek.

E
Evey – 23.01.2006

– Romanen handler om tre dager i 16-årige Holden Caulfields liv - fra han blir kastet ut av privatskolen Pensey og bestemmer seg for å leve på lykke og fromme i New York i noen dager før han drar hjem. Det er en svært engasjerende historie om hans stadig voksende identitetskrise og kamp mot det stadig mer, etter hans mening, korrupte samfunnet fullt av mennesker han kaller "phonies". Leseren får ta del i hans verden, og man lurer fort på om Holdens adferd kan betegnes som normalt tenåringsopprør eller om han er på vei mot et dypere fall i form av et nervøst sammenbrudd.
Dette er den aller første amerikanske romanen som kanaliserte begrepet tenåring som et konsept, og den er særdeles underholdende! Dessuten MÅ den leses på engelsk, da mange poenger går tapt i en oversettelse. Anbefales!

B
Betta – 07.12.2005

– ...men for en pris da.. Hvem er villige til å gi hele 300 kroner for en paperback bok? Da jeg kjøpte den trodde jeg det var en feil på siden.. Uansett er boka så god at den nesten er verdt det hvis du leser den flere ganger. Det er virkelig koselig å sitte med den å lese. Lesing blir noe det ikke har vært på lenge. Men det hjelper ikke når den kun er på knappa 250 sider, og koster 300 kroner. Jeg vil heller anbefale dere å kjøpe den engelske utgaven som er en del billigere.. Ellers er dette en topp bok!

S
Surrr – 25.10.2005

– Holden Caulfield forteller om livet sitt de siste månedene. Etter å ha blitt sparket ut fra enda en kostskole, tar han inn på et hotell i New York for å finne ut av ting før han drar hjem igjen til foreldrene sine. I løpet av disse få dagene i New York får vi vite mye om Holden og hans liv, selv om jeg fikk en følelse av at Holden selv ikke alltid fortalte alt helt som det var. Han hverdagsliggjør ting hele tiden. Jeg elsket denne boken, den er min yndling. Alle burde lese den, for jeg tror mange kan kjenne seg igjen i Holden. Språket er ganske muntlig og lett, så den er ikke så tung å komme seg gjennom. Denne anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Redderen i rugen = The catcher in the rye:

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv