Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tasmania

«En roman som går rett inn i vår tid og på utsøkt litterært vis tar opp vår tids store, overhengende spørsmål» «... et litterært univers som er uventet poetisk»

Fartein Horgar, Adresseavisen

Tasmania er en roman om frykten, angsten, undringen og skjønnheten i vår usikre omveltingstid. Den utforsker hvordan vi kan skape og beholde relasjoner til andre mennesker, nettopp i en tid da det virker stadig vanskeligere. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager
Tasmania er en roman om frykten, angsten, undringen og skjønnheten i vår usikre omveltingstid. Den utforsker hvordan vi kan skape og beholde relasjoner til andre mennesker, nettopp i en tid da det virker stadig vanskeligere. Forfatteren og journalisten Paolo legger ut på søken etter en mening med livet på dette vippepunktet i historien, med klimakrise, terrorisme og global migrasjon, pandemi, krig og autoritære regimer.

Paolo opplever en krise i eget liv da kona bestemmer at de skal gi opp drømmen om å få barn sammen. I november 2015 reiser han til Paris for å dekke FNs klimatoppmøte, som finner sted bare noen dager etter at blodige terroraksjoner har sjokkert verden. Denne globale krisen speiler hans private, og han søker svar gjennom reiser til andre land og byer, og samvær med en rekke personer som kretser rundt ham - en ung fryktløs fysiker, en klimatolog som spesialiserer seg på skyer, en reporter som er ekspert på flyktningeleirer, en prest som tror han har funnet kvinnen i sitt liv, samt noen av de gjenlevende ofrene for atombombene i Hiroshima og Nagasaki.

Tasmania er like personlig som den er universell, en mesterlig roman om vår samtid og nære fortid, og om fremtiden - den vi frykter og den vi ønsker oss, den vi ikke vil få og den vi kanskje kan endre. Romanen er en påminnelse om at vi alle kan finne vårt Tasmania, et sted der fremtiden kanskje kan skapes, en trygg havn i en truende verden.

Paolo Giordano er akademikeren med doktorgrad i partikkelfysikk som fikk en verdenssuksess som romanforfatter med debuten Primtallenes ensomhet. Den kom ut i 2008 da Giordano bare var 26 år, og solgte over en million eksemplarer verden over. Med Tasmania gjør han nå et formidabelt comeback som romanforfatter. Boka ble kåret til årets roman i Italia, og er under oversettelse til 35 språk.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
254
ISBN
9788202828493
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Tasmania
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«En roman som går rett inn i vår tid og på utsøkt litterært vis tar opp vår tids store, overhengende spørsmål» «... et litterært univers som er uventet poetisk»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«Paolo Giordano skriver om alt som får ham til å gråte. Og det er så vakkert.»

De Volkskrant

«En eksepsjonell reise gjennom en apokalypse som er både samtidens og personlig.»

El País

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tasmania:

Kirurgen

Ida Hegazi Høyer
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 
Skoddehav
199,-

Skoddehav

Kristina Ohlsson
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv