Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det sjuende møte

roman

Det sjuende møte er den første frittstående boken om Rut og Gorm. I Mitt menneske, som lanseres høsten 2021, får vi den videre historien om de to.

Gorm Grande og Rut Nesset. Rikmannssønnen fra småbyen i nord og fattigjenta fra øya ute i havgapet. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det sjuende møte er den første frittstående boken om Rut og Gorm. I Mitt menneske, som lanseres høsten 2021, får vi den videre historien om de to.

Gorm Grande og Rut Nesset. Rikmannssønnen fra småbyen i nord og fattigjenta fra øya ute i havgapet. Forretningsmannen og kunstnerinnen. Han fastbundet i borgerskapets diskrete kvalme, hun løsrevet fra øysamfunnets nådeløse trangsyn. De er født inn i hvert sitt sosiale regelverk med familiebånd som begrenser dem. Valgene de foretar former livene deres. Valgene de ikke foretar, kanskje i enda større grad. Det er umulig ikke å la seg berøre av Det sjuende møte. Idet steinen treffer tinningen til Rut, skjer det noe med både henne og Gorm. Og leseren. Herbjørg Wassmo makter å fortelle en nydelig kjærlighetshistorie og skriver den spennende som en kriminalroman. Gorm og Rut drives videre i livene sine, beveget av ytre tilfeldigheter, mens leseren drives videre i fortellingen med en ubendig lyst til å klippe opp og knytte sammen skjebnetrådene slik at det «ordner seg».

Medlemsvurdering:
Nettopp lest den for andre gang, utrolig fengende fortelling. Anbefales.

Ella

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205585577
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Serie
Rut og Gorm 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Ella – 23.08.2022

– Nettopp lest den for andre gang, utrolig fengende fortelling. Anbefales.

T
Torill – 19.10.2021

– Det sjuende møte

i
indi – 31.08.2009

– "Det sjuende møte" forteller historien til Gorm Grande og malerinnen Rut Nesset. Vi følger dem på reisen fra barn til voksen og den utviklingen de gjennomgår. De lever sine liv uavhengig av hverandre, men ved tilfeldige møter opp gjennom livet knyttes de til hverandre, og ser hos hverandre den personen som kanskje kunne vært for dem. Dette er en sart og gripende fortelling som jeg satte stor pris på. Herbjørg Wassmo har en egen varme og følsomhet i det hun skriver, og en nærhet til historien som gir den liv og karakter. Det er en fortelling som kryper under huden på leseren, og som jeg likte svært godt. Anbefales.

I
IUS – 04.12.2006

– Dette er historien om to mennesker som følger hverandre gjennom hele livet, men som allikevel lever to forskjellige liv. Nokså tilfeldig traff de hverandre som barn, og siden har de hatt en kjemi seg imellom som knytter dem sammen med et usynlig bånd. Det særskilte med denne romanen, er at disse menneskene kun treffes en håndfull ganger, men allikevel lengter etter hverandre, og føler seg nært og følelsesmessig knyttet sammen. Jeg satt hele tiden og håpet på at veiene deres skulle forenes, og vendepunktet blir dermed ganske fascinerende. En vakker og harmonisk skildring som du kan kroe deg i sofaen med.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det sjuende møte:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv