Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Far ; En kvinne

Annie Ernaux om sine foreldre og sin egen bakgrunn.

Annie Ernaux' far døde to måneder etter at hun var ferdig utdannet som lærer - en utdannelse han hadde slitt for at hun skulle kunne ta. Far er et portrett av denne mannen: en uutdannet, hardtarbeidende, taus mann som hele livet bar med seg en skam over sin egen bakgrunn, men som likevel ikke ønsket å glemme hvor han kom fra. Les mer

139,-

199,- Spar: 60,-

Sendes innen 1 virkedag

Lesesommer - pocket -30 % Velg flere her

Annie Ernaux om sine foreldre og sin egen bakgrunn.

Annie Ernaux' far døde to måneder etter at hun var ferdig utdannet som lærer - en utdannelse han hadde slitt for at hun skulle kunne ta. Far er et portrett av denne mannen: en uutdannet, hardtarbeidende, taus mann som hele livet bar med seg en skam over sin egen bakgrunn, men som likevel ikke ønsket å glemme hvor han kom fra.En kvinne handler om Annie Ernaux' mor, en sterk, arbeidsom og målrettet kvinne. Også hun hadde bakgrunn fra arbeiderklassen, og det viktigste for henne var at datteren fikk tilgang på alt hun selv ikke hadde hatt. Da Ernaux' mor får alzheimer og senere dør, forsøker Ernaux å skrive fram og fange den kvinnen moren en gang var.


Far og En kvinne blottlegger de ambivalente følelsene som kan kjennetegne forholdet mellom foreldre og barn: kjærligheten og forakten, nærheten og avstanden. Presist og med stor følsomhet viser Annie Ernaux hvordan foreldrenes klassekamp førte til at hun kom seg fram i verden, men også hvordan de dermed mistet hverandre.

«Så bra at eg ikkje finn ord. Eg sit igjen med ei kjensle av at litteratur aldri blir det same etter å ha lese Annie Ernaux' bøker.»
Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad«Få kan som Ernaux lage så gode åpninger i teksten som leseren kan fylle ut. Med utsøkt teft og en elegant minimalisme formidler hun både 'lykken og fremmedgjøringen' knyttet til foreldrene og sin klassereise bort fra dem.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen«Ømt og treffende om foreldregenerasjonen.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land«Det har vært en berikelse å oppdage Annie Ernaux.»

Erlend Loe, Aftenposten«Som det lyser ut av hele Ernaux' verk, med sin uvanlige følsomhet for de små detaljene: At vi er bestemt også av krefter utenfor oss selv, gjør oss ikke noe mindre sanne eller autentiske.»
Ane Farsethås, Morgenbladet

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
138
ISBN
9788205547209
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
La place ; Une femme
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Far ; En kvinne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 
Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv