Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

roman

Han slår ikke, han drikker ikke, han er en god far for barna. Hvordan kan Vigdis forsvare for seg selv å bryte ut og forlate mannen Rune etter 22 års ekteskap? 

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag

Var det sånn livet skulle bli?

Han slår ikke, han drikker ikke, han er en god far for barna. Hvordan kan Vigdis forsvare for seg selv å bryte ut og forlate mannen Rune etter 22 års ekteskap? 

For 49 år gamle Vigdis, jordmor og trebarnsmor, handler skilsmissen selvsagt ikke primært om husarbeid, men om alt det andre som hører med. De egentlige årsakene til samlivsproblemer. 

Hvor lavt kan lista legges?
Kanskje handler det om forventninger, om å legge lista lavere. Men hvor lavt kan lista legges, undrer Vigdis – før selvforakten tar overhånd, før man kveles, før man dør? For Vigdis handler det om å bli sett og anerkjent – om å finne (tilbake til) seg selv. Rune snakker gjerne om dugnadens vakre og sanne vesen, men det er Vigdis som kjører ut doruller. I desperasjon bestiller hun time hos en psykolog. – Jeg kommer aldri til å si, verken til deg eller til noen andre, at de bør forlate partneren sin, sier psykologen. «Men om du kjenner etter, sa psykologen, om du kjenner etter inni deg, vet du kanskje svaret.» 

Ved veiskillet
Her står hun altså etter 22 års ekteskap ved et veiskille, hun har tatt avgjørelsen, bestemt seg for at det skal gå økonomisk, bestemt seg for at, nei det kan ikke lenger vente til etter ferien, etter konfirmasjonen til Alva eller til Jakob er ferdig på barneskolen. Det må skje NÅ. Hun sender barna til moren sin, fast bestemt på å snakke med Rune. Mens han er i dusjen, tikker det inn en melding fra ham, en melding som åpenbart er feilsendt. For hvem er Linn? Og skal denne Linn på det samme jobbseminaret som han skal på ...?

Gode observasjoner
Heidi Linde er en mester i å se situasjoner gjennom flere historier og ulike stemmer. Så også denne gangen. Parallelt med Vigdis' historie følger vi også Linn. Hun er noen år yngre enn Vigdis, er interiørdesigner og har en datter i barnehage. Linn har bestandig vært «hun pene», men etter at hun fikk barn, erfarer hun at menn ikke lenger snur seg etter henne på gata slik de alltid har gjort. Hvis tiltrekningskraften hennes går tapt, hvem skal hun da være? 

Moderne samliv
Historiene til Vigdis og Linn flettes inn i hverandre av tilfeldigheter. Av nødvendighet ender begge på et ganske annet sted enn der de startet. 

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet er en roman om moderne samliv. Om troskap og utroskap, morskap og seksualitet – og om identitet og kunsten å finne veien tilbake til seg selv. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
313
ISBN
9788205539297
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet
Format
21 x 14 cm
Nr
8167745

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
269,-

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 
Skoddehav
199,-

Skoddehav

Kristina Ohlsson
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv