Heidi Linde: Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet
Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet - Heidi Linde

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet

roman

«Heidi Linde skriver så det suser om familie, barn og de vanskelige valgene midt i livet.»

, VG Terningkast 5

Han slår ikke, han drikker ikke, han er en god far for barna. Hvordan kan Vigdis forsvare for seg selv å bryte ut og forlate mannen Rune etter 22 års ekteskap? 

Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Var det sånn livet skulle bli?

Han slår ikke, han drikker ikke, han er en god far for barna. Hvordan kan Vigdis forsvare for seg selv å bryte ut og forlate mannen Rune etter 22 års ekteskap? 

For 49 år gamle Vigdis, jordmor og trebarnsmor, handler skilsmissen selvsagt ikke primært om husarbeid, men om alt det andre som hører med. De egentlige årsakene til samlivsproblemer. 

Hvor lavt kan lista legges?
Kanskje handler det om forventninger, om å legge lista lavere. Men hvor lavt kan lista legges, undrer Vigdis – før selvforakten tar overhånd, før man kveles, før man dør? For Vigdis handler det om å bli sett og anerkjent – om å finne (tilbake til) seg selv. Rune snakker gjerne om dugnadens vakre og sanne vesen, men det er Vigdis som kjører ut doruller. I desperasjon bestiller hun time hos en psykolog. – Jeg kommer aldri til å si, verken til deg eller til noen andre, at de bør forlate partneren sin, sier psykologen. «Men om du kjenner etter, sa psykologen, om du kjenner etter inni deg, vet du kanskje svaret.» 

Ved veiskillet
Her står hun altså etter 22 års ekteskap ved et veiskille, hun har tatt avgjørelsen, bestemt seg for at det skal gå økonomisk, bestemt seg for at, nei det kan ikke lenger vente til etter ferien, etter konfirmasjonen til Alva eller til Jakob er ferdig på barneskolen. Det må skje NÅ. Hun sender barna til moren sin, fast bestemt på å snakke med Rune. Mens han er i dusjen, tikker det inn en melding fra ham, en melding som åpenbart er feilsendt. For hvem er Linn? Og skal denne Linn på det samme jobbseminaret som han skal på ...?

Gode observasjoner
Heidi Linde er en mester i å se situasjoner gjennom flere historier og ulike stemmer. Så også denne gangen. Parallelt med Vigdis' historie følger vi også Linn. Hun er noen år yngre enn Vigdis, er interiørdesigner og har en datter i barnehage. Linn har bestandig vært «hun pene», men etter at hun fikk barn, erfarer hun at menn ikke lenger snur seg etter henne på gata slik de alltid har gjort. Hvis tiltrekningskraften hennes går tapt, hvem skal hun da være? 

Moderne samliv
Historiene til Vigdis og Linn flettes inn i hverandre av tilfeldigheter. Av nødvendighet ender begge på et ganske annet sted enn der de startet. 

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet er en roman om moderne samliv. Om troskap og utroskap, morskap og seksualitet – og om identitet og kunsten å finne veien tilbake til seg selv. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG
Terningkast 5 Nancy Øvrehus, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 313
ISBN: 9788205539297
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8167745
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Heidi Linde skriver så det suser om familie, barn og de vanskelige valgene midt i livet.»

, VG Terningkast 5

«Visst søren vil jeg være lykkelig! Men hvordan blir jeg det? (...) Forfatteren har en lett og ledig penn og skriver med et lettfattelig og sjarmerende hverdagsspråk som kler tematikken. Til tider sniker også et snev av humor inn i teksten, og man kan ikke hjelpe for at man må dra på smilebåndet av elementer som de fleste av oss kan kjenne seg igjen i.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Her er en litterær livbøye til deg som tilbringer litt for mye kvalitetstid med familien i sommer. (…) Heidi Linde skriver skarpt og gjenkjennelig om moderne parforhold. (…) dette er frydefull lesning.»

, Dagens Næringsliv

«Foruten å ha valgt en førsteklasses tittel, kan jeg allerede nå slå fast at Heidi Linde har klart det igjen: Å kapre det etablerte voksenlivet ved å skildre all kompleksiteten som bor i det banale i hverdagen. Hadde hun ikke gjort dette på sin finurlige og subtilt ironiske måte, og hadde hun ikke skrevet såpass skarpt og flytende på en gang, hadde jeg ikke giddet å lese denne historien. Men alt vel, for det gjør hun jo.»

, NRK

«Boken er særdeles underholdende, og treffer spikeren på hodet»

Tara