Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

I vårt sted

skuespill

Astrid har hatt et langt og skjørt vennskap med Eva. Nylig har hun også møtt Sara, og et nytt vennskap skal defineres. De leter alle tre etter noen å dele tiden sin med. Iblant tror de at de kan være noe for hverandre, at de kan bety noe i hverandres liv, andre ganger glipper det. Les mer

399,-
Sendes innen 1 virkedag
Astrid har hatt et langt og skjørt vennskap med Eva. Nylig har hun også møtt Sara, og et nytt vennskap skal defineres. De leter alle tre etter noen å dele tiden sin med. Iblant tror de at de kan være noe for hverandre, at de kan bety noe i hverandres liv, andre ganger glipper det.

I vårt sted er et nærgående og sårbart stykke om å nærme seg andre, både fremmede og personer i egen familie. Det handler om å kunne kjenne seg igjen i en annen og bli til gjennom den andres blikk. Det handler også om den underliggende frykten for å være utbyttbar, å velges bort, å bli alene.

«... Lygres stykker fortjener å bli lest som god litteratur. (...) Arne Lygres trekantdrama gir innsikt i hvordan venner former hverandre, på godt og vondt. (...) Det er sjelden å se relasjoner mellom mennesker bli plukket fra hverandre og satt sammen igjen på så intense måter som I vårt sted. (...) Lygre skriver på en forunderlig måte inn selve tidas forløp i teaterteksten. En akutt erfaring av å være i live utspiller seg mellom de tre hovedpersonene - i form av sorg over tapt tid, manglende evne til å være til stede i nåtid, eller forventing om kommende tid. Det er en fryd å lese. (...) Å få lese hvordan Arne Lygre skaper stadig nye kombinasjoner mellom tre venner, utgjør på sett og vis den fjerde gaven, i form av en tekst til enhver som vil lese og lære.» Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Glitrende om vennskap (...) Arne Lygre ruver blant det lille knippet fremragende dramatikere i Norge. (...) Når teksten er ferdig lest er det lett å forestille seg at den kunne fortsatt, slik nakne samtaler mellom venner aldri egentlig har en slutt, vi håper bare de vil gjenopptas ved neste møte. Uansett husker vi de samtalene, vi lar dem forandre oss. Heldig er det mennesket som våger å ha venner. Og heldige er vi som har Arne Lygre til å fortelle oss nettopp det.» Andreas Wiese, Dagbladet (Terningkast 6)

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
151
ISBN
9788203451164
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
I vårt sted
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I vårt sted:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Iggy
Ny!

Iggy

Edy Poppy
Innbundet 
439,-
 

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv