Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Klara og solen

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Klara og solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur.

Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Klara og solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur.

Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hun er til salgs, observerer Klara det som foregår ute på gaten. Hun studerer hvordan menneskene forholder seg til hverandre, og håper at det snart er hennes tur til å bli valgt ut. Da ønsket endelig går i oppfyllelse og hun får bli med 13-årige Josie hjem, forstår Klara imidlertid raskt at det menneskene lover henne, ikke nødvendigvis er til å stole på.

Klara og solen er en rørende og inntrykksfull roman med en uforglemmelig forteller. Det er en bok som snakker til oss fra et uventet perspektiv om empati og kjærlighet, om globale klasseskiller og de skremmende sidene ved moderne teknologi.

Lanseringen av boken - på engelsk, norsk og et titall andre språk 2. mars 2021 - blir en stor internasjonal litterær begivenhet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202709730
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Klara and the sun

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«... skremmende, lekende og tankevekkende. Det er dypt fascinerende – og sannsynligvis tidstypisk.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Gåtefullt og vakkert fra nobelprisvinneren | Utsøkt om forholdet mellom nesten-mennesket Klara og den syke tenåringen Josie»

Stein Roll, Adresseavisen

«Kazuo Ishiguros første roman etter at han vant nobelprisen i 2017 lever opp til de høye forventningene. (...) Den er en underholdende, tankevekkende og rørende roman»

Mari Grydeland, Aftenposten

«Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro er tilbake med et dypt bevegende verk om livet, døden og kjærligheten. (...) Klara og solen er en foruroligende fabel og dristig samtidskritikk, lettlest og utfordrende på samme tid.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

«Ishiguro har skrevet nok et mesterstykke, et verk som får oss til å føle menneskehetens skjønnhet og sårbarhet på nytt.»

Alex Preston, The Observer

«Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro kan gi litterært liv til de mest usannsynlige stemmer. (...) Stemmeføringen er ... prikkfri, og oversettelsen likeså, (...) Romanen danner et tydelig mønster av par som finner sammen og vokser fra hverandre, og man lukker boken beriket av et forfriskende barnaktig blikk på vennskap, hvor fenomener som klikkdannelse, rivalisering og utstøtelse blir underliggjort.»

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klara og solen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv