Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mine venner

«Et rent venninnehelvete | Det koker når Monica Isakstuen retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold i sin nye, grensesprengende roman.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Tre ord i kroken, les denne boken!»
Janneken Øverland, Klassekampen

Hva kaller man det egentlig når to venner slutter å være venner? Er man uvenner da?


Mine venner er en burlesk og dypt urovekkende roman om vennskapets skyggesider. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
«Tre ord i kroken, les denne boken!»
Janneken Øverland, Klassekampen

Hva kaller man det egentlig når to venner slutter å være venner? Er man uvenner da?


Mine venner er en burlesk og dypt urovekkende roman om vennskapets skyggesider. Den handler om invaderende vennskap, situasjonsbetingede vennskap, gode gamle vennskap, konfliktfylte vennskap og ferske vennskap som likner besettende forelskelser. Og en overraskelsesfest fra helvete. For hvem makter man å være i møte med alle man noensinne har kjent?

DagbladetFredriksstad Blad«Det koker når Monica Isakstuen retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold, i sin nye, grensesprengende roman.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet«Mine venner av Monica Isakstuen er inntagende og ugjestmild på samme tid ... Lest gjennom musikkens briller er dette poetisk punk. Rått og rett fram.»

Christen Hvam, Fredriksstad Blad«... en renskåren, klartenkt tekst med et usedvanlig lekent og krystallklart formspråk»
Ingrid Åbergsjord, Aftenposten«Monica Isakstuen viser fram sin språklige briljans i denne nye romanen. Hun er nådeløs i sine karakteristikker og i sin utforskning av vennskapets natur.»

Turid Larsen, Dagsavisen«For 50 år sidan ville denne romanen blitt sett på som eit svik mot kvinnesolidariteten. For 100 år sidan ville han vore komplett uforståeleg. I dag er han høgst relevant.»

Marta Norheim, NRK«Isakstuen er dyktig når hun beskriver det særegne i denne tosomheten, som er annerledes enn den som oppstår i romantiske parforhold.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land«I en oppdatert minneboktekst kunne det stått: TRE ORD I KROKEN, LES DENNE BOKEN!»

Janneken Øverland, Klassekampen«Monica Isakstuen mestrer et bredt repertoar når hun løfter vennskapets mangslungne vesen opp som studieobjekt - og som uhyre.»

Elise Winterthun, Morgenbladet«... det er Isakstuens evne til å skrive både det vonde og det pinlige med humor så vel som vitalitet, som gjør leseropplevelsen så forunderlig lett. Det er derfor all grunn til å lese denne svært så underholdende boka.

Thea Sundstedt Baugstø, BLA«Isakstuens roman er en sterk temperert tekst som alle som reflekterer over vennskapets mange sider bør ta seg tid til å lese. Den er ganske avansert i komposisjon og handlingsgang, men svært rik og mangetydig i refleksjonsnivå. Språket er konkret, nært og til tider så treffende at det gjør vondt.»

Jan-Erik Østlie, Fri Fagbevegelse«... leseren opplever en sjokkartet fryd over at romanfigurene går over streken. På glimrende vis illustrerer Isakstuen spennet mellom sosialt akseptert oppførsel og ukultiverte instinkter.»
Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
270
ISBN
9788205565401
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et rent venninnehelvete | Det koker når Monica Isakstuen retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold i sin nye, grensesprengende roman.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«I skildringa av venninnene tek Monica Isakstuen i bruk heile spekteret frå drapsfantasiar til meir passiv-aggressive reaksjonar og små, perfide stikk. (...) For 50 år sidan ville denne romanen blitt sett på som eit svik mot kvinnesolidariteten. For 100 år sidan ville han vore komplett uforståeleg. I dag er han høgst relevant.»

Marta Norheim, nrk.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mine venner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv