Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mitt menneske

roman

«Mesterlig Wassmo! | Sannelig kan hun skrive, 78-årige Herbjørg Wassmo! Om kjærlighet, om livet selv (...) Og hun synes bare å bli en bedre og bedre forfatter.»

VG

Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Men først som voksne, med havarerte ekteskap og nye begynnelser bak seg, møtes de for alvor. Mitt menneske er historien om disse to, om Ruts forhold til malerkunst og anerkjennelse, om Gorms søken etter et liv med et større innhold. Den trangen de begge har til å leve i noe som kjennes sant, brytes og skjerpes mot nordnorske livsvilkår og kontant jordnærhet. I denne romanen utforsker Wassmo videre noen av de temaene som har preget forfatterskapet: det avgjørende opprøret mot vilkårene livet byr deg, og de omkostningene dette opprøret har for en selv og omgivelsene. Men først og fremst handler det om det brennende behovet for å møte det mennesket i livet som du kan kalle ditt.

Dette sier anmelderne:

"Mesterlig Wassmo! (...) Dette er den vanskelige kjærligheten i Wassmos mesterlige hånd. (...) Og hun vet å skape scener og drama, det er bare å gi seg hen i det nye store eposet «Mitt menneske»."
Guri Hjeltnes, VG

"I «Mitt menneske» hyllar Herbjørg Wassmo kjærleiken slik ein sjeldan opplever i samtidslitteraturen (...) Som så mange gonger før skaper Wassmo eit drama som er «større enn livet»."
Marta Norheim, NRK

"Det er ikke minst dette Wassmos litterære sjenerøsitet består i: Hun synes ikke romanpersonene sine skal måtte gå alene med ting, men er raus i synet på hva som hører til det menneskelige, hva vi, leserne skal kunne romme av andre, uten at det betyr at hun har plass til alt. Den politiske kraften i dette har hun særlig vist med Tora-bøkene, der hun gjorde seksuelle overgrep mot barn til tema. (...) Nå går det fint an å skrive om Wassmo uten alltid å bringe inn denne historien, men etter mitt syn inngår den altså i noe annet og større - et menneskesyn, en livsinnstilling - som er en av forfatterskapets største kvaliteter."
Kaja Scjherven Mollerin, Klassekampen

"(...) rørende og sannferdig, alvorstung og lattermild, sensuell og perspektivrik."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Medlemsvurdering:
En nydelig bok som var vanskelig å legge fra seg. Hun er min favoritt forfatter. Håper hun fortsetter å skrive og gi ut bøker.

Solbjørg Røisland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205557734
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Rut og Gorm 2

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Mesterlig Wassmo! | Sannelig kan hun skrive, 78-årige Herbjørg Wassmo! Om kjærlighet, om livet selv (...) Og hun synes bare å bli en bedre og bedre forfatter.»

Guri Hjeltnes, VG

«... rørende og sannferdig, alvorstung og lattermild, sensuell og perspektivrik. Mitt menneske er definitivt ikke noe tradisjonelt melodrama tilpasset et klikkvennlig marked.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«I Mitt menneske hyllar Herbjørg Wassmo kjærleiken slik ein sjeldan opplever i samtidslitteraturen.»

Marta Norheim, nrk.no

«... får kraft av sin litterære sjenerøsitet»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

Kunders vurdering

I
Inger – 10.01.2023

– Fengende bok

E
Eli S. Rønningen – 10.01.2023

– Likte boka godt. Wassmo er en veldig god forteller og tematikken i boka var god. Hun skildrer godt stemninger og mennesker. Det som trakk ned var lengden. Den var i overkant "pratsom", og kunne med hell ha vært 100 sider kortere.

A
Anne – 10.01.2023

– Fantastisk!

A
Anne-Lynn – 10.01.2023

– Godt skrevet om nærhet og kjærlighet, men det trekker ned at praten er på dialekt. Det må være enten eller og ikke blanding av bokmål og dialekt

S
Solbjørg Røisland – 12.01.2022

– En nydelig bok som var vanskelig å legge fra seg. Hun er min favoritt forfatter. Håper hun fortsetter å skrive og gi ut bøker.

A
Anne-Marie Øiseth – 17.11.2021

– Utrolig varm og nydelig - god å lese

L
Lisbeth Johnsen – 17.11.2021

– Nydelig beskrivelse av kjærlighet, ærlighet og nærhet. Wassmo er for meg en stor forfatterfavoritt. Hun beskriver like godt tanker og følelser hos begge kjønn.

K
Kristin – 16.11.2021

– Boka skulle gjerne fått en sekser av meg. Drivende lesning

L
Liv Ruud – 16.11.2021

– Jeg har hatt stor glede av forfatterskapet til Herbjørg Wassmo, fra jeg som 12 år gammel jente leste huset med den blinde glassverandaen på 80-tallet, og ble bergtatt av måten hun skrev på. Nok en gang så leverer hun. Du blir trukket inn i handlingen på en levende måte og blir bergtatt fra begynnelse til slutt.

U
Unni – 16.11.2021

– Fantastisk roman om relasjoner mellom folk. Det er så allmenngyldig og fint og samtidig eksistensielt.

G
Gretha Rognlie – 16.11.2021

– Godt skrevet. Lett gjenkjennelig av Wassmo.Var plutselig ferdig med boka😊

M
Marianne – 16.11.2021

– God og fengende.

L
Liv Torhild Skinstad – 16.11.2021

– Herbjørg Wassmo

A
Anne Karine Hellberg – 16.11.2021

– En av våre beste forfattere leverer som alltid.

I
Inger Tveitstul – 16.11.2021

– Wassmo er bedre enn noensinne - her blir man dratt som en vind gjennom boka. Hun glipper ikke en gang - det er som selv å gå i det samme landskapet - kjenner sorg - glede- naturkrefter - menneskets mangfoldighet av indre landskap! Takk for flott opplevelse.

M
Mona Falck lines – 16.11.2021

– Ekte og nært

J
Jorid – 16.11.2021

– Helt utrolig godt skrevet med et innhold som bergtar meg… Ganske mange tanker her som jeg føler jeg har tenkt i løpet av mitt voksne liv… Er så synd at boka er slutt om 10 sider….

I
Inger Lise H. – 16.11.2021

– Herbjørg Wassmo skuffer ikke! Anbefales på det varmeste.

T
Turid Solbakk – 16.11.2021

– Mitt menneske

S
Sissel – 16.11.2021

– Nydelig bok, igjen!

T
Torill – 16.11.2021

– Mitt menneske

A
Anne Hilde Årseth – 16.11.2021

– Jeg ble bergtatt fra første side, en virvelvind av en fengende historie. Vakker beskrivelse av kjærlighet via pensel, ord og tanker, en palett av farger. Et tanke kors av en avslutning, heftig, sterk og modig.

L
Liv Suthurst – 21.10.2021

– Dårlig etterfølger av Det sjuende møtet. Surealistisk om kunst og kunstnere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mitt menneske:

Se flere

Logg inn

Handlekurv