Mitt menneske

roman

Serie: Rut og Gorm 2

«Mesterlig Wassmo! | Sannelig kan hun skrive, 78-årige Herbjørg Wassmo! Om kjærlighet, om livet selv (...) Og hun synes bare å bli en bedre og bedre forfatter.»

, VG Terningkast 5
Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Les mer
Berømt forfatter
Familiedrama
Kjærlighet
Bøkene folk snakker om
Vår pris
149,-
Spar
50,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Vår pris: 149,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Men først som voksne, med havarerte ekteskap og nye begynnelser bak seg, møtes de for alvor. Mitt menneske er historien om disse to, om Ruts forhold til malerkunst og anerkjennelse, om Gorms søken etter et liv med et større innhold. Den trangen de begge har til å leve i noe som kjennes sant, brytes og skjerpes mot nordnorske livsvilkår og kontant jordnærhet. I denne romanen utforsker Wassmo videre noen av de temaene som har preget forfatterskapet: det avgjørende opprøret mot vilkårene livet byr deg, og de omkostningene dette opprøret har for en selv og omgivelsene. Men først og fremst handler det om det brennende behovet for å møte det mennesket i livet som du kan kalle ditt.

Dette sier anmelderne:


"Mesterlig Wassmo! (...) Dette er den vanskelige kjærligheten i Wassmos mesterlige hånd. (...) Og hun vet å skape scener og drama, det er bare å gi seg hen i det nye store eposet «Mitt menneske»."
Guri Hjeltnes, VG


"I «Mitt menneske» hyllar Herbjørg Wassmo kjærleiken slik ein sjeldan opplever i samtidslitteraturen (...) Som så mange gonger før skaper Wassmo eit drama som er «større enn livet»."
Marta Norheim, NRK


"Det er ikke minst dette Wassmos litterære sjenerøsitet består i: Hun synes ikke romanpersonene sine skal måtte gå alene med ting, men er raus i synet på hva som hører til det menneskelige, hva vi, leserne skal kunne romme av andre, uten at det betyr at hun har plass til alt. Den politiske kraften i dette har hun særlig vist med Tora-bøkene, der hun gjorde seksuelle overgrep mot barn til tema. (...) Nå går det fint an å skrive om Wassmo uten alltid å bringe inn denne historien, men etter mitt syn inngår den altså i noe annet og større - et menneskesyn, en livsinnstilling - som er en av forfatterskapets største kvaliteter."
Kaja Scjherven Mollerin, Klassekampen


"(...) rørende og sannferdig, alvorstung og lattermild, sensuell og perspektivrik."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 5 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205557734
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.5 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Mesterlig Wassmo! | Sannelig kan hun skrive, 78-årige Herbjørg Wassmo! Om kjærlighet, om livet selv (...) Og hun synes bare å bli en bedre og bedre forfatter.»

, VG Terningkast 5

«... rørende og sannferdig, alvorstung og lattermild, sensuell og perspektivrik. Mitt menneske er definitivt ikke noe tradisjonelt melodrama tilpasset et klikkvennlig marked.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«I Mitt menneske hyllar Herbjørg Wassmo kjærleiken slik ein sjeldan opplever i samtidslitteraturen.»

, nrk.no

«... får kraft av sin litterære sjenerøsitet»

, Klassekampen