Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Northanger Abbey

«En 200 år gammel dame har sjarmert meg i senk. Jane Austens «Northanger Abbey» presenteres på norsk for første gang i en nydelig nynorsk oversettelse signert Marie Nedregotten Sørbø.»

Turid Larsen, Dagavisen

Jane Austen er av ein av dei mest lesne engelske forfattarane opp gjennom tidene og er kanskje mest kjent for romanen «Pride and Prejudice», men også «Northanger Abbey» vert rekna blant dei seks hovudverka hennar. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Jane Austen er av ein av dei mest lesne engelske forfattarane opp gjennom tidene og er kanskje mest kjent for romanen «Pride and Prejudice», men også «Northanger Abbey» vert rekna blant dei seks hovudverka hennar. Romanen var mellom dei tidlege arbeida hennar på 1790-talet, men verket blei ikkje utgitt før i 1817, eit halvt år etter hennar død.

I «Northanger Abbey» møter vi syttenåringen Catherine som for første gong er på besøk i den engelske kurbyen Bath. Der forelskar ho seg både i ein mann, Henry Tilney, og i boka «Mysteria på Udolpho» av Ann Radcliffe. Catherine tolkar røynda i lys av dei dramatiske hendingane og mørke personane ho les om, og dette fører henne grundig på villspor.

Boka er ein satire over overklasselivstil og kjønnsroller, men den er også ein litterær parodi over den gotiske populærlitteraturen, og speler saman med resten av verket til Austen ei viktig rolle i utviklinga av den realistiske romanen.

«Northanger Abbey» er full av humor og skarpe utleveringar av mannlege privilegium så vel som kvinnelege tåpelegheiter.

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
325
ISBN
9788279593416
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Northanger abbey
Format
19 x 13 cm
Serie
Skalds klassikarar

Bla i boka

Anmeldelser

«En 200 år gammel dame har sjarmert meg i senk. Jane Austens «Northanger Abbey» presenteres på norsk for første gang i en nydelig nynorsk oversettelse signert Marie Nedregotten Sørbø.»

Turid Larsen, Dagavisen

«Romanen er lett i tonen, full av ungdommelig overskudd, men det er også en dannelsesroman, en fortelling om å bli voksen, hvor hovedpersonen gradvis kaster av seg barndommens forenklede verdenssyn og modnes. Marie Nedregotten Sørbøs gode oversettelse er y»

Elise Winterthun, Bokmagasinet

«Northanger Abbey» er en roman som tøyser med leseres forventninger både til bøker og livet. Slik er den leseverdig i seg selv. Men den er også interessant lest opp mot Austens eget, kanoniserte forfatterskap.»

Maria Berg Reinertsen, Morgenbladet

«Austen kjenner kvar krik og krok i hovudet til Catherine, og skildringa av tankane hennar er eit studium av naturen i mennesket.»

Odd W. Surén, Dag og tid

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Northanger Abbey:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

1984

George Orwell
Paperback 
229,-
 
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv