Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.3 : Hos Guermantes

Det tredje bindet i denne nye utgaven av Prousts mesterverk består av Hos Guermantes I og II.
I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur, Veien til Swann, utkom. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag
Det tredje bindet i denne nye utgaven av Prousts mesterverk består av Hos Guermantes I og II.
I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur, Veien til Swann, utkom. Det ble utgitt i jubileumsåret, og Hos Guermantes er det tredje bindet i den nye utgavens syv bind. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding. Hun har også skrevet et etterord i første bind.

Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres, er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Fra 1909 og til sin død i 1922 viet han seg fullt og helt til romanen som skulle bli hans mesterverk.

Medlemsvurdering:
Vår hovedperson begynner å bli voksen. Gjennom de to første bindene har Proust gitt oss innblikk hans overveldende tankemessige liv. Bind 3 av "På sporet av den tapte tid" er ikke noe mindre imponerende enn de to første bindene. Med disse bøkene revolusjonerte Proust romansjangeren. Det skjønner man godt når man setter seg ned og leser ham. Hovedpersonen omgås fremdeles tvilsomme typer i de mindre gode kvarterene der han kommer. Det er utfordrende og spennende. Proust har skapt en høyst levende rollefigur i sin hovedperson, og bind 3 av serien innfrir alle forventninger.

Haze of Winds

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
652
ISBN
9788205478763
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
21 x 14 cm
Serie
På sporet av den tapte tid 3
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Vår hovedperson begynner å bli voksen. Gjennom de to første bindene har Proust gitt oss innblikk hans overveldende tankemessige liv. Bind 3 av "På sporet av den tapte tid" er ikke noe mindre imponerende enn de to første bindene. Med disse bøkene revolusjonerte Proust romansjangeren. Det skjønner man godt når man setter seg ned og leser ham. Hovedpersonen omgås fremdeles tvilsomme typer i de mindre gode kvarterene der han kommer. Det er utfordrende og spennende. Proust har skapt en høyst levende rollefigur i sin hovedperson, og bind 3 av serien innfrir alle forventninger.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv