Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.4 : Sodoma og Gomorra

Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt av Gyldendal i jubileumsåret, og Sodoma og Gomorra er det fjerde bindet i denne utgavens syv bind. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Det fjerde bindet i denne nye utgaven av Prousts mesterverk har undertittelen Sodoma og Gomorra.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
587
ISBN
9788205488915
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
22 x 15 cm
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 4

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Franskmannen Marcel Proust (1871-1922) leverer med sitt bind 4, "Sodoma og Gomorra", fra "På sporet av den tapte tid" en verdig oppfølger. Ja, det er mange bind. Og ja, de er lange. Er de allikevel hvert det? Definitivt. Prousts malende hånd portretter først og fremst den unge hovedpersonen. I bind 4 ender han opp blant de bedre klasser i Paris, fremdeles søker han tilbake mot tiden som er forbi. Boka kan virke langdryg, til tider overdrevent detaljert, men "Sodoma og Gomorra" er en del av en eminent helhet. Kanskje ikke det beste bindet, men allikevel ingen grunn til å legge Prousts verk fra seg om man er kommet så langt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lila

Marilynne Robinson
Innbundet 
384,- 439,-
 
X
Ny!

X

Pascal Engman
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv