Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.5 : Fangen

Nå foreligger femte bind i På sporet av den tapte tid i nyrevidert oversettelse av Proust-kjenner Karin Gundersen.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere, og med dette bidro Proust til å endre romankunsten. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Nå foreligger femte bind i På sporet av den tapte tid i nyrevidert oversettelse av Proust-kjenner Karin Gundersen.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere, og med dette bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres, er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt i ny utgave av Gyldendal i jubileumsåret, og Fangen er det femte bindet i denne utgavens syv bind. Proust-kjenner Karin Gundersen, som i årevis arbeidet tett med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Medlemsvurdering:
Marcel Prousts klassiker "På sporet av den tapte tid" består av syv bind. Ingen av disse syv kan sies å være lettleste eller korte. Men de er så definitivt verdt å prøve seg på. Med denne serien forandret Proust måten man tenkte roman på for alle tider. Vi følger den unge hovedpersonen gjennom hans liv. Et liv fylt av skuffelser, men også håp. I hvert fall lenge. I bind 5, "Fangen", er vår mann godt voksen. Proust skriver meget godt, og vi gis et strålende og spennende innblikk i tankene og forestillingene i hovedpersonens hode der de filtrer seg med en forvirrende omverden. Det er både spennende og tankevekkende. Anbefales!

Haze of Winds

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205488946
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 5

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Marcel Prousts klassiker "På sporet av den tapte tid" består av syv bind. Ingen av disse syv kan sies å være lettleste eller korte. Men de er så definitivt verdt å prøve seg på. Med denne serien forandret Proust måten man tenkte roman på for alle tider. Vi følger den unge hovedpersonen gjennom hans liv. Et liv fylt av skuffelser, men også håp. I hvert fall lenge. I bind 5, "Fangen", er vår mann godt voksen. Proust skriver meget godt, og vi gis et strålende og spennende innblikk i tankene og forestillingene i hovedpersonens hode der de filtrer seg med en forvirrende omverden. Det er både spennende og tankevekkende. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv