Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B. 1 : Veien til Swann

På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere.

Proust kom fra en velstående og kultivert familie, studerte jus og litteratur, publiserte artikler i dagspressen og i eksklusive tidsskrifter, oversatte to verker av John Ruskin til fransk og vanket i de fornemste Paris-salongene. Fra 1909 og til sin død i 1922 viet han seg fullt og helt til romanen som skulle bli hans livsverk.

Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt i ny utgave av Gyldendal i jubileumsåret, og de påfølgende bindene i denne nyutgivelsen ble utgitt fra 2013 til 2017. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Nå foreligger alle bindene i nye pocketutgaver.

Medlemsvurdering:
En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

Linn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
490
ISBN
9788205517790
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Linn – 07.04.2006

– En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

a
aliénor – 15.07.2005

– Boka er ikke utrolig tjukk, men det er 7 av dem. Og dette er ikke lett underholdning - jeg brukte lang tid på å komme gjennom bare denne ene, mye fordi dette er litteratur som krever litt mer av leseren enn full konsentrasjon. Jeg ble fanget i filosoferinger over den minste detalj, assosiasjoner og digresjoner som tok meg med til et tapt rike - nemlig barndommen. På sporet av den tapte tid er et forsøk på å fange og ta tilbake det som var en gang for lenge siden, et forsøk på å reise til et sted som ikke finnes lengre. Det er fengslende når man kommer inn i det, men det kan være litt vanskelig å holde greie på hvor i historien man er til en hver tid, for det er igrunn ikke en historie med begynnelse og slutt. Det er en samling minner og bruddstykker som settes sammen for å gi innpass til en følelse eller steming, en tid, ikke for beskrive et spesielt handlingsforløp. Dette er å male med ord!

X
XX – 21.04.2005

– Dette er boken det er vanskelig å legge fra deg, noe du heller ikke bør gjøre. Isteden foreslår jeg at du låser deg inne, og leser de resterende elleve bøkene i serien. Lille Marcels opplevelser er både underlige og overraskende på en og samme gang. Scenen med Madeleinekaken har for eksempel blitt verdensberømt, og det sier ikke lite. På sporet av den tapte tid hører til den moderne litteraturen, og står for noe nytt selv i dag. Dette er etter min mening simpelthen et genialt verk som burde vært obligatorisk lesning for alle som ønsker å ha en viss peiling på litteratur.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv