Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B. 4 : Sodoma og Gomorra

På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Proust kom fra en velstående og kultivert familie, studerte jus og litteratur, publiserte artikler i dagspressen og i eksklusive tidsskrifter, oversatte to verker av John Ruskin til fransk og vanket i de fornemste Paris-salongene. Fra 1909 og til sin død i 1922 viet han seg fullt og helt til romanen som skulle bli hans livsverk.

Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt i ny utgave av Gyldendal i jubileumsåret, og de påfølgende bindene i denne nyutgivelsen ble utgitt fra 2013 til 2017. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Nå foreligger alle bindene i nye pocketutgaver.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
587
ISBN
9788205517820
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
21 x 13 cm
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 4
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Franskmannen Marcel Proust (1871-1922) leverer med sitt bind 4, "Sodoma og Gomorra", fra "På sporet av den tapte tid" en verdig oppfølger. Ja, det er mange bind. Og ja, de er lange. Er de allikevel hvert det? Definitivt. Prousts malende hånd portretter først og fremst den unge hovedpersonen. I bind 4 ender han opp blant de bedre klasser i Paris, fremdeles søker han tilbake mot tiden som er forbi. Boka kan virke langdryg, til tider overdrevent detaljert, men "Sodoma og Gomorra" er en del av en eminent helhet. Kanskje ikke det beste bindet, men allikevel ingen grunn til å legge Prousts verk fra seg om man er kommet så langt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv