Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B. 6 : Uten Albertine

På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
På sporet av den tapte tid er et av hovedverkene i europeisk litteratur.
Lettere språkmodernisert utgave.
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Proust kom fra en velstående og kultivert familie, studerte jus og litteratur, publiserte artikler i dagspressen og i eksklusive tidsskrifter, oversatte to verker av John Ruskin til fransk og vanket i de fornemste Paris-salongene. Fra 1909 og til sin død i 1922 viet han seg fullt og helt til romanen som skulle bli hans livsverk.

Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt i ny utgave av Gyldendal i jubileumsåret, og de påfølgende bindene i denne nyutgivelsen ble utgitt fra 2013 til 2017. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Nå foreligger alle bindene i nye pocketutgaver.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
309
ISBN
9788205517844
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
21 x 13 cm
Serie
På sporet av den tapte tid 6
Gyldendal pocket
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Bind 6, "Uten Albertine", av Marcel Prousts overveldende verk "På sporet av den tapte tid" regnes ikke som det beste bindet. Det er det heller ikke. Som tittelen henspiller på, dreier det seg her om savn og lengsel. Vår unge hovedpersons kjæreste er død, og hans utsatte sinn streber med kjennsgjerningen. Nesten så det blir litt for mye av det gode. Kjærlighetssorgen er intenst beskrevet og til dels tankevekkende, men et helt bind med det kan bli litt for noen og enhver. Dermed er det ikke sagt at bind 6 er noen dårlig bok, den er interessant på sin måte, og det ville uansett være idioti å stoppe rett foran siste bind!

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv