Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.2 : I skyggen av piker i blomst

Nå foreligger andre bind i På sporet av den tapte tid i ny revidert oversettelse av Proust-kjenner Karin Gundersen.
I 2013 var det 100 år siden den første delen av Marcel Prousts hovedverk, På sporet av den tapte tid, utkom. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Nå foreligger andre bind i På sporet av den tapte tid i ny revidert oversettelse av Proust-kjenner Karin Gundersen.
I 2013 var det 100 år siden den første delen av Marcel Prousts hovedverk, På sporet av den tapte tid, utkom. Gyldendal markerte dette med å utgi starten på romanserien i Klassikerserien, i en språklig revidert utgave. Nå foreligger andre bind, I skyggen av piker i blomst.

Fra forfatterens side var verket tenkt som en roman i tre bind. I løpet av disse hundre årene er det blitt utgitt i utallige utgaver, faktisk besto originalutgaven av hele femten bind.

I Norge var det den prisbelønte oversetteren Anne-Lisa Amadou som startet å oversette På sporet av den tapte tid på 60-tallet, og fullførte det på 90-tallet. Med dette verketvar Proust med på å endre romankunsten på avgjørende vis. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer innoverskuende og springende fortellerform. Romanserien er langt på vei også en selvbiografi, en skildring av en kunstners søken tilbake til barndom og oppvekst. Og et hovedspørsmål er hvordan øyeblikkets erindring gjør det mulig å gjenopprette spor av fortiden. For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden det eneste virkelige.

I skyggen av piker i blomst utgjør bind tre og fire - av i alt tolv - i den innbundne, nye norske utgaven, revidert av Karin Gundersen.

Medlemsvurdering:
Bind 2 i Marcel Prousts legendariske serie "På sporet av den tapte tid" innfrir definitivt forventningene, og kan neppe skremme noen fra å fortsette videre selv om det er enda fem bind til man når enden. I bok 2, "I skyggen av piker i blomst", møter vår unge hovedperson to piker av meget forskjellig art. De er nærmest direkte motsetninger...tror han. Virkeligheten er dog en annen; det som hovedpersonen håper er spesielt viser seg å være ordinært. Nok en skuffelse for Prousts rollekarakter. Andre bind i "På sporet av den tapte tid" er ikke noe mindre overveldende enn det første var. Den skarpe pennen kombinert med sterke inntrykk gjør denne uforglemmelig.

Haze of Winds

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
575
ISBN
9788205467323
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
22 x 14 cm
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Bind 2 i Marcel Prousts legendariske serie "På sporet av den tapte tid" innfrir definitivt forventningene, og kan neppe skremme noen fra å fortsette videre selv om det er enda fem bind til man når enden. I bok 2, "I skyggen av piker i blomst", møter vår unge hovedperson to piker av meget forskjellig art. De er nærmest direkte motsetninger...tror han. Virkeligheten er dog en annen; det som hovedpersonen håper er spesielt viser seg å være ordinært. Nok en skuffelse for Prousts rollekarakter. Andre bind i "På sporet av den tapte tid" er ikke noe mindre overveldende enn det første var. Den skarpe pennen kombinert med sterke inntrykk gjør denne uforglemmelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-
Maken
Ny!

Maken

Gun-Britt Sundström
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv