Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.1 : Veien til Swann

Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt av Gyldendal i jubileumsåret, og er det første bindet i denne nye utgavens syv bind. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding. Hun har også skrevet etterord til denne utgaven.

Veien til Swann rommer delene «Combray», «Swanns kjærlighet» og «Navnet».

Medlemsvurdering:
En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

Linn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
490
ISBN
9788205471993
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
À la recherche du temps perdu
Format
21 x 14 cm
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Linn – 07.04.2006

– En vakker historie fra barndommens rike. I et langsomt, men likevel drivende språk blir vi med Marcel tilbake til hans barndoms somre. Gjennom sanseinntrykket av å smake en liten madeleinekake dyppet i te kommer minnene tilbake. Boken har en springende fortellerstil og fokuserer på det generelle; det som skjedde hver sommer, i tillegg til at man går tilbake til spesifikke hendelser etter assosiasjonsprinsippet. Dermed kan det være vanskelig å vite hvor i fortellingen man befinner seg - uten at dette ødelegger leseropplevelsen. Det er de rike språklige bildene og metaforene som binder fortellingen sammen og gjør den til en ideell bok for late sommerdager. Det er bare å lene seg tilbake, bruke god tid og nyte - helst sammen med en madelienekake og en kopp te ...

a
aliénor – 15.07.2005

– Boka er ikke utrolig tjukk, men det er 7 av dem. Og dette er ikke lett underholdning - jeg brukte lang tid på å komme gjennom bare denne ene, mye fordi dette er litteratur som krever litt mer av leseren enn full konsentrasjon. Jeg ble fanget i filosoferinger over den minste detalj, assosiasjoner og digresjoner som tok meg med til et tapt rike - nemlig barndommen. På sporet av den tapte tid er et forsøk på å fange og ta tilbake det som var en gang for lenge siden, et forsøk på å reise til et sted som ikke finnes lengre. Det er fengslende når man kommer inn i det, men det kan være litt vanskelig å holde greie på hvor i historien man er til en hver tid, for det er igrunn ikke en historie med begynnelse og slutt. Det er en samling minner og bruddstykker som settes sammen for å gi innpass til en følelse eller steming, en tid, ikke for beskrive et spesielt handlingsforløp. Dette er å male med ord!

X
XX – 21.04.2005

– Dette er boken det er vanskelig å legge fra deg, noe du heller ikke bør gjøre. Isteden foreslår jeg at du låser deg inne, og leser de resterende elleve bøkene i serien. Lille Marcels opplevelser er både underlige og overraskende på en og samme gang. Scenen med Madeleinekaken har for eksempel blitt verdensberømt, og det sier ikke lite. På sporet av den tapte tid hører til den moderne litteraturen, og står for noe nytt selv i dag. Dette er etter min mening simpelthen et genialt verk som burde vært obligatorisk lesning for alle som ønsker å ha en viss peiling på litteratur.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv