Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sa mor

Før sin død i desember 1993 øste Estelle Sirowitz ut sine moderlige råd - fra betydningen av å ha på seg rent undertøy (uten hull) til å tro på Gud og ikke stikke hendene ut av vinduet på kjøretøyer i bevegelse. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Før sin død i desember 1993 øste Estelle Sirowitz ut sine moderlige råd - fra betydningen av å ha på seg rent undertøy (uten hull) til å tro på Gud og ikke stikke hendene ut av vinduet på kjøretøyer i bevegelse. Det spesielle var ikke måten hun ga disse rådene på, det spesielle var personen som fikk dem: Sønnen hennes, Hal.

For fjorten år siden begynte Hal Sirowitz å forvandle morens råd til poesi - uten at hun noensinne fikk se hva som kom ut av alt det hun fortalte ham om en for eksempel en krukke med ketchup.

Sa mor er en bok som vil glede alle som har sans for den amerikansk-jødiske, nevrotiske humoren á la Woody Allen.

Erlend Loe snublet tilfeldigvis over den i New York og var øyeblikkelig solgt.

Medlemsvurdering:
Hvem har ikke kranglet en eller flere ganger med sin egen mor? Hal Sirowitz har det, noe som har resultert til debutsamlingen hans "Sa mor". Her fremlegger han i små og enkle prosadikt (eller småhistorier) form mange av de kranglene han må ha hatt med sin egen mor, og som vil få deg til å le og smile mens du leser dem. Og det som er spesielt med disse historiene er at man kan kjenne seg igjen i dem! Spesielt gjelder dette hvis man er gutt, siden dette er en mor-sønn forhold som blir fremstilt. Men hvor er faren? Han er også tilstede i historiene, i små glimt. Han vil helst bevare husfred så godt som mulig. Med denne diktsamlingen, gir Sirowitz en god beskrivelse av begrepet "jødisk mor" som ofte brukes på den strenge og kontrollstyrte moren (Sirowitz er selv av jødisk bakgrunn!). Anbefales for alle, også mødre eller de som skal bli mødre som vil lære av andre mødres feil.

basto

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
76
ISBN
9788202379032
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Mother said
Format
17 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

b
basto – 25.06.2009

– Hvem har ikke kranglet en eller flere ganger med sin egen mor? Hal Sirowitz har det, noe som har resultert til debutsamlingen hans "Sa mor". Her fremlegger han i små og enkle prosadikt (eller småhistorier) form mange av de kranglene han må ha hatt med sin egen mor, og som vil få deg til å le og smile mens du leser dem. Og det som er spesielt med disse historiene er at man kan kjenne seg igjen i dem! Spesielt gjelder dette hvis man er gutt, siden dette er en mor-sønn forhold som blir fremstilt. Men hvor er faren? Han er også tilstede i historiene, i små glimt. Han vil helst bevare husfred så godt som mulig. Med denne diktsamlingen, gir Sirowitz en god beskrivelse av begrepet "jødisk mor" som ofte brukes på den strenge og kontrollstyrte moren (Sirowitz er selv av jødisk bakgrunn!). Anbefales for alle, også mødre eller de som skal bli mødre som vil lære av andre mødres feil.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sa mor:

GID

Ida Elise Broch
Innbundet 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv