Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Stormfulle høyder

Handlingen i romanen er lagt til Yorkshires ensomme heier, som danner rammen rundt en dramatisk kjærlighetshistorie. I sentrum av begivenhetene står Catherine Ernshaw og den mørke, demoniske fremmede, Heathcliff. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Handlingen i romanen er lagt til Yorkshires ensomme heier, som danner rammen rundt en dramatisk kjærlighetshistorie. I sentrum av begivenhetene står Catherine Ernshaw og den mørke, demoniske fremmede, Heathcliff. Han blir brakt til hennes fars hus som hittebarn, og fra dette øyeblikk knyttes Heathcliff og Catherine sammen i en ubrytelig følelse av samhørighet som holder stand gjennom Catherines ekteskap med Edward Linton, og som forfølger dem helt ut til grensen mellom virkelighet og drøm. Oversatt av Vilda Solvang

Medlemsvurdering:
Denne boka har jeg lest for flere år siden, så jeg husker ikke nå hele handlingen, men jeg vil si at den gjorde et mektig inntrykk når jeg leste den. Ikke rart at denne boka har skrevet seg inn i historien, gleder meg til å lese om igjen!!!

Monica Voll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241908224
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Wuthering heights
Serie
Vigmostad & Bjørkes e-klassikerbibliotek

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Monica Voll – 25.08.2021

– Denne boka har jeg lest for flere år siden, så jeg husker ikke nå hele handlingen, men jeg vil si at den gjorde et mektig inntrykk når jeg leste den. Ikke rart at denne boka har skrevet seg inn i historien, gleder meg til å lese om igjen!!!

E
Else Stiansen – 04.05.2021

– Veldig god bok. Artig å lese en bok som er så gammel. Litt vanskelig i begynnelsen. Måtte gå en del ganger tilbake, for å vite hvem som var hvem. Spennende ig mange merkelige mennesker.

S
Siri – 01.08.2018

– Jeg så filmen om søstrene Brönte for så å kjøpe og lese denne boka. Da forstod jeg mer hvordan og hvorfor den er skrevet som den er. De tre søstrene levde jo isolert inne på heiene med lite omgang med andre folk. Men med stor tilgang til bøker. Så det de hadde av livserfaring hadde de stort sett fra bøker og fantasien sin. Ei bok verdt og lese, spennende historie og godt skrevet.

i
indi – 29.10.2009

– "Stormfulle høyder" forteller den dramatiske kjærlighetshistorien om Heathcliffe og Catherine. Heathcliffe kommer som hittebarn til familien Earnshaw, og knytter sterke bånd til husets datter, Catherine. Etter hvert som de blir eldre utvikler forholdet seg til intens lidenskap. De blir som besatt av hverandre, men de voldsomme følelsene fører med seg sjalusi, hat og hevngjerrighet. Dette er en intens og medrivende roman, fylt til randen med spenning og sterke følelser. Den er glitrende fortalt og en nytelse å oppleve. Jeg falt straks både for persongalleriet og historien, og ble svært fengslet av den drivende fortellingen. Det er en bok det virkelig er verd å få med seg, og som absolutt kan anbefales.

L
LL – 11.07.2009

– "Stormfulle høyder" er et klassisk drama, som alle litteraturinteresserte bør få med seg. Det er vel ingen bok som skildrer hat/elsk-forholdet mellom to mennesker på bedre måte. Heathcliff blir brakt inn som hittebarn hos Catherine Ernshawns familie. Siden Caterine og Heathcliff er på omtrent samme alder, knytter de sterke bånd. Men Catherine forandrer seg etter å ha tilbrakt noen uker hos en familie som står høyere på rangstigen enn hennes egen. Selv om de begge gifter seg, plager og hater hverandre - er det en kjærlighetshistorie uten like. To onde mennesker, hvor det eneste sympatiske er hvordan de elsker hverandre. Den mindre berømte Brontë-søsteren, skriver en annerledes og fascinerende roman. Ingen av hovedrollene er særlig sympatiske, og mange ganger er ondskapen de viser ovenfor hverandre og andre ganske sjokkerende. Likevel er boken fengende og spennende. Det er en svært annereldes roman som anbefales - dog ikke like mye som andre Brontë-romaner.

b
basto – 22.04.2007

– Emily Brontës Stormfulle høyder er den første litterære verket som har forandret min holdninger på litteratur skrevet av kvinner. Helt siden jeg var litt og ung gutt ble jeg flasket opp av mange menn som fortalte meg om hvor dårlig kvinnelige forfattere er i forhold til store og virkelige forfatterne. Lenge hadde jeg denne holdning, selv om jeg kom over enkelt god verker slik som Frankenstein, Onkel Toms hytte og romaner av Astrid Lindgren. Men da jeg kom over Stormfulle høyder, begynte jeg å bla i romanen og begynte å lese noen kapitler. Før jeg viste ord av det, hadde jeg lest romanen ferdig nøyaktig en uke etter at jeg hadde åpnet den. Romanen hadde faktisk en meget sterkt og dramatisk historie, samt en unik komposisjon. Der eneste problemet jeg hadde med romanen, noe som sikkert andre også har, er at se romanen som en kjærlighetshistorie om to ulykkelige mennesker som ikke kan få den de elsker. For meg handler romanen mer om hat enn kjærlighet. Men uansett, romanen er verdt å lese. Også for DE som mener at kvinner er dårlige enn menn til å skrive. Kanskje vil også du bli frisk fra denne fobien? Anbefales på det sterkeste.

L
LMtJ – 19.01.2007

– Jeg hadde ikke lest denne boka før nå nylig. Den blir jo stadig referert til, både i annen litteratur og i filmer, så det var bare et spørsmål om tid før den måtte leses. Det startet altså som noe som kan ligne på 'pliktlesing', men det gikk fort over til å bli en absolutt fornøyelse! Boka er gnistrende skrevet, personskildringene tegner hovedpersonene foran oss så man omtrent kan ta på dem, og historien drives hele tiden fremover. Her er familiemotsetninger, intens lidenskap, sjalusi, hat, klasseskille, rasisme... Jeg vet nesten ikke om noen elementer som ikke er til stede i denne boka. Likevel virker den ikke overlesset eller kunstig på noen måte. Boka er rett og slett et mesterverk. Den lever videre i deg lenge etter at siste side er lest, og tolkningene er virkelig mangfoldige. En sterk anbefaling.

E
Ellen – 06.04.2006

– Stormfulle høyder eller Wuthering Heights er et hus i Yorkshire der familien Earnshaw bor. Far Earnshaw adopterer et foreldreløst barn, Heathcliff, som blir en perfekt lekekamerat for Catherine, husets datter. Selv om de er sjelefrender gjennom hele deres oppvekst, vil ikke Catherine gifte seg under sin stand, og velger heller nabogutten i Thrushcross Grange. Dette setter i gang en besettelse som vil ødelegge dem alle og neste generasjon. Romanens hovedforteller er Nelly Dean, en hushjelp som har tjent hos Earnshaw, og gir en nysgjerrig nykommer detaljerte tilbakeblikk om familiens historie. Selv om hun har sett de fleste begivenhetene hun beskriver, må man som leser være observant på at de er påvirket av hennes meninger og at man må få med seg det som skjer mellom linjene. Dette er ikke noen søt kjærlighetshistorie, men en mørk og dyster fortelling om hevn. Hvor langt kan en mann gå for hevne en feil han aldri kan glemme og tilgi? Menneskene i disse to husene er heller ikke lett å like da de fleste har et nokså provoserende vesen. Likevel er det så fengslende skrevet at man blir revet med. Det er synd at Emily Brontë bare rakk å skrive en bok.

u
ubo – 14.12.2005

– Selv om det er lett å tro at detter er en klissete kjærlighetsroman på grunn av den teite filmen, er romanen mye mer ekte. Den er mørk og dyster og har en virkelig ond hovedperson. Vår helt fungerer som en skikkelig anti-helt, og selv om man hater det han gjør, kan man ikke la være å forstå hvorfor han gjør som han gjør. Boken handler om to generasjoner med kjærlighetsforhold, alt fortalt av en hushjelp og en nabo.
Historien fenger hele veien, og man blir dratt mot hovedpersonenes liv. Sammenhengen mellom karakterer, natur og deres kjærlighet er utrolig velskrevet. Dette er helt klart en klassiker som man bare MÅ lese.

R
Rory – 26.10.2005

– Stormfulle høyder er en gotisk roman, og etter min mening den beste gotiske roman som er skrevet. Den er Englands mest analyserte roman, og det burde gi en indikasjon på hvor stor fascinasjonen for denne boken er!
Historien er full av råskap, vold, drikkfeldighet, mørke og død. Til og med ett spøkelse får plass i denne romanen! Søstrene Bronte skapte rabalder med sin råskap og sine ublue beskrivelser av følelser og seksualitet. Det er noe hedensk over landskapsbeskrivelsene, de ville heiene på Yorkshire og den alltid ulende vinden. Og den lokale presten har sultet i hjel fordi lokalbefolkningen har nektet å gi ham mat..

K
Kringla – 25.10.2005

– Som barn kommer Heathcliff til Earnshaw-familien, og utvikler et spesielt forhold til datteren i huset, Catherine. Catherine er den eneste i hele verden som han faktisk liker, og da hun gifter seg med rikmannsgutten Edgar Linton. blir han veldig sjalu. Han prøvet alt for å vinne henne tilbake, og når han innser at det ikke går, bestemmer han seg i stedet for å ta hevn på dem som tok henne fra ham.
Dette er en veldig bra bok. Den er nydelig skrevet og kjempebra oppbygget. Selv om man ikke klarer å like noen av hovedpersonene, blir man allikevel svært fascinert av dem. Boken er ganske original, den er en opplevelse å lese.

L
Lilith – 06.10.2005

– Denne boka er en av mine absolutte favoritter. Jeg leste den første gang for 20 år siden, og siden den gang har det blitt ca. 10 ganger til. Den er tidløs og skrevet med en viss ironi. Den er også en av de beste og mest tragiske kjærlighetshistoriene jeg har lest, og viser godt hvordan en generasjon påvirker den neste. Kort fortalt handler den om forholdet mellom to familier på landet i Yorkshire, og spesielt om forholdet mellom Heathcliff og Catherine.
Noe spesielt er det at ingen av personene i boka er spesielt hyggelige, men man får sympati for dem allikevel. Absolutt en av bøkene man bør få med seg!

S
Sara – 21.09.2005

– Jeg ble faktisk ganske overrasket over at denne romanen ikke bare var en "ren" kjærlighetshistorie. Boken er først og fremst en historie om flere generasjoner i to ulike familier, og den er langt fra kjedelig eller langtekkelig (som jeg synes gamle romaner av det slaget kan ha en tendens til å bli). Jeg brukte bare noen få kvelder på å lese boken, og da jeg var ferdig satt jeg igjen med en følelse av å ville vite mer om historien, som hverken har en banal eller entydig slutt. Etterpå har jeg lest flere artikler om boken på nettet - og det er vel ikke så mange bøker som får en til å gjøre det? Denne kan leses av alle som liker å lese tror jeg.

E
Evey – 02.09.2005

– Handlingen i 'Stormfulle høyder' finner sted på de ville moene i Yorkshire i Nord-England, og vi møter familiene Linton og Earnshaw i to generasjoner. Rikmannsdatteren Catherine møter hittebarnet Heathcliffe allerede som barn, og det vokser frem et bån mellom dem som skal vare livet ut, selv om de begg gifter seg på hver sin kant. Historien er både engasjerende, rørende og gripende, og har mange underlagte temaer som er aktuelle den dag i dag.
Den er dessuten er svært realistisk skildring av livet i Yorkshire helt på begynnelsen av 1800-tallet. En roman som er verdt å få med seg!

B
Bokormen – 07.07.2005

– 'Stormfulle høyder' forteller den dramatiske kjærlighetshistorien om Heathcliffe og Catherine. Heathcliffe kommer som hittebarn til familien Earnshaw, og knytter sterke bånd til husets datter, Catherine. Etter hvert som de blir eldre utvikler forholdet seg til intens lidenskap. De blir som besatt av hverandre, men de voldsomme følelsene fører med seg sjalusi, hat og hevngjerrighet. Dette er en intens og medrivende roman, fylt til randen med spenning og sterke følelser. Den er glitrende fortalt og en nytelse å lese.
Jeg falt straks både for persongalleriet og historien, og ble svært fengslet av den drivende fortellingen. Det er en bok det virkelig er verdt å få med seg, og som absolutt kan anbefales.

K
Kr. – 17.06.2005

– Dette er en utrolig lidenskapelig og original roman hvor vi følger historien til familiene Earnshaw og Linton, og da i særdeleshet det intense og fascinerende kjærlighetsdramaet mellom Catherine og Heathcliffe. De to er diametrale motsetninger, og kommer fra to helt ulike verdener, men likevel trekkes de mot hverandre av sterke krefter. Det er en sjeldent rik og mangfoldig roman som gir en virkelig flott opplevelse, og som stadig når nye lesere. Den har i seg lys og mørke, natur og kultur, kjærlighet og hat, liv og død.
Den dramatiske hat- og kjærlighetshistorien er så spennende at det er få romaner som kommer opp mot noe liknende. Dette er verdenslitteratur av rang, og en sann fryd å lese.

H
HMHR – 17.04.2005

– "Stormfulle høyder" ble første gang utgitt i 1847, dengang skrev Emily Brontë under det mannlige pseudonymet Ellis Bell. Lite visste hun om at boken skulle komme til å trollbinde leserne i over hundre år. Vi møter hovedpersonene Cathy og Heathcliff, og deres familier. Cathy er datter av en velstående herre, Heathcliff kommer til familien som hittebarn med tvilsom bakgrunn. De to finner hverandre på alle plan, men deres kjærlighet umuliggjøres av forhold rundt dem. Men kan kjærligheten overvinne selv døden?
En intens og vakker historie, spennende som en kriminalroman, og med levende språk, selv over 150 år siden den første gang ble trykket. En klassiker alle burde unne seg å lese minst én gang!

e
emilie12 – 20.10.2004

– Stormfulle høyder er en fantastisk og dramatisk kjærlighetshistorie om to elskende som ikke kan få hverandre. "Åh, nei! Ikke en av disse kjedelige kjærlighets-dramaena igjen!" Tenker du sikkert, og jeg klandrer deg ikke, men enda så lenge det er siden boken ble skrevet er det en utrolig orginal historie, med spøkelser og hevnaksjoner m.m. Hovedpersonen i historien har netopp flyttet til et stort, flott hus, langt unna sivilisasjonen. Han flyttet til et så øde sted fordi han trengte litt ro og fred, men til slutt blir det for mye av det gode, og han oppsøker nærmeste nabo i et desperat forsøk på kontakt med omverdenen.. Han finner dem veldig merkelige, men oppsøker dem alikevel neste dag igjen. Det begynner å snø, og det gjør det umulig for hovedpersonen å komme seg hjem før neste dag, så han får aller nådigst sove over.I sin urolige søvn får han mareritt om huset, og når han våkner viser vertens reaksjon (når hovedpersonen forteller om drømmene sine) At det ikke bare er han som lar fantasien løpe fritt... Han kommer seg hjem og får vite at en av hans egne tjenestepiker jobbet der i huset før. Han ber henne komme og fortelle historien til de forskrudde personene som bor der. Og her begynner historien... En flott bok som er skrevet sånn at du bare må lese mer! Er passende fra 13 år og oppover.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stormfulle høyder:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv